In aceasta perioada a cadourilor si cumparaturilor, comerciantii estimeaza ca un numar impresionant de PC-uri ce functioneaza pe 64 biti isi vor croi drum spre viitorii utilizatori.

In acest sens, ESET, furnizor global de solutii de securitate destinate companiilor cat si home-userilor, a emis un avertisment in ceea ce priveste vulnerabilitatea sporita fata de diversele amenintari la care sunt supuse aceste sisteme fara o protectie adecvata.

In cadrul unui studiu recent, efectuat in ceea ce priveste compatibilitatea solutiilor anti-virus cu sistemele ce functioneaza pe 64 biti, Matt Ham, conducatorul acestui eveniment, si-a exprimat surprinderea fata de lipsa submiterilor de astfel de solutii din partea companiilor, la urma, primind numai noua de astfel de solutii de la companii din intreaga lume.

Astfel, s-a testat sistemul de operare Windows Server 2003x 64 ruland pe un AMD Athlon cu un procesor de 64 biti, acesta fiind cel mai utilizat PC cu un sistem ce functioneaza pe 64 biti. Matt Ham a constatat faptul ca nivelul de detectie a antivirusului NOD32 in cadrul acestui sistem a atins cotele cele mai inalte.

Astfel, NOD32 produs de compania ESET, a primit cea de-a 35-a medalie oferita de Virus Bulletin 100%. Acest produs reprezinta singura solutie care nu a ratat nici un virus " In-the-Wild" in cadrul testelor efectuate de Virus Bulletin 100% incepand inca din luna mai a anului 1998. Pentru mai multe detalii, accesati link-ul: www.virusbulletin.com

" Securitatea computerelor reprezinta prioritatea numarul unu a companiei ESET", afirma Rick Moy, vice-presedintele departamentelor de marketing si vanzari a companiei ESET.

" Cu toate acestea, utilizatorii ce cauta o solutie anti-virus, vor aprecia cu siguranta performanta si viteza de detectie de neegalat a produsului NOD32. Pentru acestia, NOD32 reprezinta cadoul ideal pentru a petrece sarbatorile fara griji. In anul urmator, echipa noastra va continua sa anticipeze nevoile clientilor, furnizand in permanenta solutii"., a continuat Rick Moy.