Zinedine Zidane si Ronaldo organizeaza joi un meci de caritate, in Germania. Ei l-au cerut ca antrenor al unei echipe pe Mircea Lucescu. Acesta a acceptat si l-a chemat si pe Maldarasanu.

Orasul german Düsseldorf va fi joi seara gazda unui meci de fotbal de caritate. Partida se va disputa intre 'Prietenii lui Ronaldo' si 'Prietenii lui Zidane', banii adunati urmand sa fie donati pentru finantarea Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si Combatere a saraciei in Africa, Asia si America Latina.

La meciul de pe 'LTU Arena' din Düsseldorf va fi prezent Mircea Lucescu, tehnicianul de la Sahtior Donetk.

De patru zile, Lucescu isi petrece vacanta in Italia. Pentru doua zile, antrenorul roman va fi nevoit sa-si intrerupa concediul, pentru a onora invitatia primita din partea celor doi fotbalisti legitimati la Real Madrid.

'Il Luce' este mandru ca va participa la partida din Germania. 'Ronaldo si Zidane m-au chemat pe valoare. La anii mei si la experienta acumulata meritam asa ceva. Inseamna ca lumea stie inca de mine. Am antrenat echipe mari, precum Inter Milano, Galatasaray si Besiktas. Acum sunt la Sahtior, o echipa care a ajuns o forta in Europa', a declarat tehnicianul roman.

La partida din Germania va mai participa un roman: Marius Maldarasanu. Jucatorul de la Rapid a fost 'chemat la oaste' chiar de Mircea Lucescu. Mijlocasul giulestean este unul dintre 'copiii' antrenorului de la Sahtior Donetk. In 1998, Maldarasanu a fost transferat de Lucescu la Rapid (de la Petrolul Ploiesti), iar in urma cu trei ani a luat drumul Istanbulului, unde a luat titlul cu Besiktas.

Mircea Lucescu va fi antrenorul echipei 'Prietenii lui Zidane', alaturi de germanul Lothar Matthaus, actualul selectioner al Ungariei.

Tehnicianul lui Sahtior il va avea ca rival chiar pe brazilianul Ronaldo, cel care i-a fost elev la Internazionale Milano (decembrie 1998 - martie 1999).

De asemenea, Lucescu ii va avea ca adversari, pe banca tehnica, pe olandezul Guus Hiddink (PSV Eindhoven si selectioner al Australiei) si pe germanul Rudi Völler (directorul tehnic de la Bayer Leverkusen).

'Meciul impotriva saraciei' organizat de Ronaldo si Zidane la Düsseldorf nu este la prima editie. Premiera a avut loc in 2003, la Berna strangandu-se aproape un milion de euro. Anul trecut, cei doi 'galactici' au organizat meciul chiar pe stadionul 'Santiago Bernabeu' din Madrid, obtinandu-se aproape doua milioane de euro.

In acest an, din salarii, prime si bani primiti de la sponsori, Ronaldo a bagat in cont 22 de milioane de euro, iar Zidane - 7 milioane mai putin.