Banca Tiriac a deschis miercuri la Miercurea Ciuc o noua unitate teritoriala, reteaua ajungand acum la 68 de sucursale, informeaza un comunicat de presa al bancii. La nivelul anului 2005, Banca Tiriac a deschis opt unitati in Bucuresti si in tara.

La finalul lunii august, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Ion Tiriac au finalizat tranzactia ce va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac, procesul de integrare urmand sa fie finalizat in prima jumatate a anului 2006.

"Deschiderea unei noi banci pe piata competitiva a orasului Miercurea Ciuc va conduce la imbunatatirea calitatii si eficientei serviciilor bancare la nivel local. De asemenea va avea impact asupra dezvoltarii economice a orasului si, nu in cele din urma, a judetului " a declarat Selcuk Saldirak, presedintele Bancii Tiriac.

In primele noua luni ale anului 2005, activele totale ale Bancii Tiriac au crescut cu peste 262 milioane euro, cu 44,3% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingand valoarea de 3.045 milioane RON (peste 840 milioane euro).

Valoarea profitului net la aceeasi data a fost de 59,7 milioane RON (16,5 milioane euro). Fondurile proprii au crescut cu 37,3% comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, inregistrand o valoare de 109,7 milioane euro. La 30 septembrie 2005, depozitele clientilor au inregistrat o valoare de 576,5 milioane euro, in crestere cu 33,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Banca Tiriac a acordat un numar mai mare de credite ambelor sale categorii de clienti, care s-a reflectat in cresterea cu 31,4% a volumului total de credite fata de 30 septembrie anul trecut, valoarea acestora ajungand la suma de 452,1 milioane euro. La 30 septembrie anul curent, in totalul portofoliului de credite al bancii, creditele acordate persoanelor fizice reprezinta 45,4% .

Banca Tiriac are peste 715.000 de clienti din care 679.000 persoane fizice. In prezent numarul de carduri emise a crescut la peste 351.000.

La finalul lunii august, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Ion Tiriac au finalizat tranzactia ce va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac.

Avand active totale de aproximativ 2,5 miliarde euro, 82 de unitati si o cota de piata de aproape 8%, HVB Bank Romania si Banca Tiriac se vor situa impreuna pe locul 4 in sistemul bancar din Romania, dupa BCR, BRD si Raiffeisen Bank Romania si inaintea CEC. Procesul de integrare a celor doua banci a inceput la 1 septembrie urmand sa fie finalizat in prima jumatate a anului 2006.