Atacatorii au dezvoltat o noua tehnica, pentru descarcarea de filme piratate pe sistemele Windows infectate cu rootkit-ul lockx.exe. Copii modificate ale programului de file-sharing BitTorrent sunt incarcate pe sistemele infectate si folosite pentru descarcarea de filme.

Printre filmele incarcate „cu forta" pe sistemele victimelor in acest ciudat fel de atac informatic se afla titluri produse de studiourile Disney si lung-metrajul „Mr. Bean".

Motivul acestui bizar atac, pus in scena de un grup de atacatori din Orientul Mijlociu, care controleaza si reteaua de sisteme infectate, ramane neclar. FaceTime Communications, compania care a descoperit atacul, este de parere ca acesta ar putea fi un experiment care ar putea fi aplicat cu scopuri mult mai distructive in viitor.

Atacul creeaza premisele unui scenariu in care un utilizator infectat ar putea fi acuzat de partajarea de materiale cu copyright, fara ca acesta sa foloseasca macar un software de file-sharing.

Fisierul rootkit lockx.exe a fost integrat intr-o varianta a viermelui SDBot care s-a raspandit prin reteaua IM a AOL la sfarsitul lunii octombrie a acestui an.