In urma unei oferte publice incheiate recent, Grupul RTC a achizitionat peste 80% din actiunile companiei Flaro Sibiu – cel mai cunoscut producator de birotica si articole scolare din Romania.

Flaro va realiza in 2005 o cifra de afaceri de peste 6 milioane euro, in crestere cu circa 30% fata de anul 2004. Paleta de produse a producatorului sibian cuprinde, pe langa articole de birotica, si componente pentru industria textila si electrotehnica.

Compania s-a dezvoltat in ultimii ani in mai multe domenii de activitate, devenind un furnizor important pentru industria auto din Germania recunosctuta pentru exigentele deosebite cerute furnizorilor sai si cea a constructiilor civile din Italia.

Actuala achizitie va fi urmata de un plan strategic de investitii, care sa puna accent pe dezvoltarea Flaro. "Am urmarit pentru finele acestui an continuarea procesului de extindere a Grupului RTC, Flaro fiiind cu siguranta un ingredient care ne va permite o noua abordare a pietei.

Avem obiective bine definite, vrem sa repozitionam Flaro ca lider in productia de birotica-papetarie, sa o facem sa devina cea mai mare companie de prelucrari de mase plastice din Romania si sa o transformam intr-un brand regional", declara Octavian Radu, fondatorul Grupului RTC.

***

RTC Holding este unul dintre cele mai mari grupuri comerciale aflate in proprietate romaneasca; Grupul cuprinde mai mult de 65 de companii, grupate, dupa specific, in 13 divizii: Vanzari B2B, Retail, Telecom, IT si Aparatura de Birou, Carte si Jucarii, Articole de Birou, Alimente si Bauturi, Productie, Media Audio-Video, Mass-media si

Publicitate, Transport si Logistica, Solutii IT, Imobiliare si Constructii. RTC Holding este lider de piata in Romania pe zona de birotica – papetarie (Office Express), cargo-curierat (TCE) si retail – produse media (Diverta).