Judecatoria regionala de la Ruse a confirmat achitarea jurnalistului George Buhnici, acuzat ca a utilizat tehnica ilegala de supraveghere.

Dupa mai multe faze ale procesului, jurnalistul arestat in Bulgaria pentru ca a filmat cu o camera ascunsa a fost achitat. Initial, judecatoria din Ruse il condamnase la o amenda penala de 1.000 de leva, insa o instanta superioara l-a considerat nevinovat. Judecatoria din Ruse confirma achitarea lui Buhnici.

George Buhnici, jurnalist de la Pro TV, a fost arestat pe 16 noiembrie 2004 la granita dintre Romania si Bulgaria, in zona Ruse, unde a filmat cu o camera ascunsa comercianti care vindeau tigari din duty-free peste limita legala la vama. Pentru a ii filma, Buhnici a utilizat un microfon si o camera de luat vederi ascunse in ochelari, ceea ce este interzis prin Codul Penal bulgar.

Dupa cateva zile petrecute in arest, Buhnici a fost eliberat pe cautiune.

Buhnici a pledat nevinovat, aparandu-si dreptul jurnalistic de a relata asupra faptelor. Presa a relatat amanuntit despre caz si o serie de organizatii media si-au aratat sprijinul pentru achitarea ziaristului, considerand legislatia bulgara restrictiva cu privire la libertatea de exprimare.