Sosia de origine romana a Angelinei Jolie, Gabriela Gioacasi, vrea sa devina politician. Tanara, de 17 ani, intentioneaza sa reinvigoreze comunismul in Romania.

Rep: Cine ti-a spus prima oara ca semeni cu celebra actrita Angelina Jolie?

Gabriela Gioacasi: Un prieten, acum patru ani, pe cand ma aflam in vacanta la bunici. Pe atunci nici nu stiam cine este ea. Insa m-am interesat. Este foarte frumoasa. Din filmele pe care le-am vazut mi-a placut "Gia", "Pacat originar", "Tom Raider" si Mr and mrs Smith.

Rep: Te-a avantajat cu ceva asemanarea?

Gabriela Gioacasi: Pana acum doar ca am ajuns sa lucrez la agentia lui Vali Punga "Attitude male models".

Rep: Daca ar veni in Romania pentru filmari, ai accepta sa fii dublura ei?

Gabriela Gioacasi: Bineinteles. Sunt capabila sa fac orice. Desi nu am avut legaturi cu actoria, sunt sigura ca ma voi descurca.

Rep: Care din rolurile ei de pana acum ti se potriveste?

Gabriela Gioacasi: Cel din "Mr and mrs Smith", desi nu sunt asa violenta.

Rep: Angelina si-a facut operatii estetice. Ai recurge si tu la interventii chirurgicale?

Gabriela Gioacasi: Din cate am citit, stiu ca si-a operat nasul si buza de sus. Cand nu voi fi multumita de ceva, nu voi ezita sa merg la estetician.

Rep: Ce parere ai despre Brad Pitt?

Gabriela Gioacasi: Nu foarte buna. Eu am un iubit, insa, din pacate, nu seamana cu el (rade). Parerea mea este ca Brad a fost alegerea ei si chiar se potrivesc. Amandoi sunt celebri si au ajuns la ideea de brand, exact ca sotii Victoria si David Beckham.

Rep: Ai un lucru comun cu Angelina: pasiunea pentru magie?

Gabriela Gioacasi: Da. Sunt pasionata de vrajitorie, de fantome, de demoni. Ma fascineaza mult ciudateniile astea. Sa nu se inteleaga faptul ca as pune in practica aceste obiceiuri sau ca as fi satanista. Insa oricum lumea ma considera ciudata.

Rep: In ce sens?

Gabriela Gioacasi: Chiar si pentru temele pe care imi place sa le citesc. Sunt inebunita aproape exclusiv dupa literatura rusa si tot ce inseamna Rusia. Citesc Mihail Bulgakov, Maxim Gorki, Dostoievski, Cehov. Ma fascineaza comunismul. Lenin a fost idolul meu pana de curand cand am citit mai multe despre el. Am aflat si alte laturi mai neplacute ale sale. Sunt de acord cu ideea de egalitate a oamenilor.

Comunistii chiar se straduiau sa aduca bunastare, oamenilor in comparatie cu vorbaria de azi.

Rep: Dar nu consideri comunismul o utopie?

Gabriela Gioacasi: Da, este. Insa ce e adus Lenin la inceput a fost bine. Ce a urmat de la Stalin incoace a devenit utopie. S-a instalat teroarea, fiecare isi lasa amprenta si nu mai era ce era la inceput.

Rep: Ce parere ai despre Ceausescu?

Gabriela Gioacasi: Ceausescu nu era un comunist. Incerca sa para. La cata stiinta avea, nu cred ca stia mare lucru despre adevaratul comunism. Probabil au condus altii din umbra, desi Ceausescu nu parea o persoana foarte usor de manipulat.

Rep: Ai de gand sa intri in politica?

Gabriela Gioacasi: Da. As vrea sa formez al doilea partid comunist, sa fac oamenii sa inteleaga ca sunt egali si sa scape de atitudinea resemnata pe care o au acum. Dupa ce termin liceul, voi da la facultatea de stiinte politice. Am de gand sa deschid cateva afaceri. De exemplu, o firma de pompe funebre. Va fi foarte profitabila pentru ca oamenii nu vor inceta niciodata sa moara.

Pana voi deveni politician, vreau sa vizitez Rusia. In prezent, invat limba rusa iar apoi voi invata araba sau o limba mai putin raspandita. Vreau sa ma cunoasca lumea ca si Gabriela Gioacasi, sa trec peste imaginea de sosie a Angelinei.

Articol integral in Ziarul