Parcul auto al Camerei a fost innoit. Deputatii au primit Logan-uri, dar multi dintre ei au vrut sau vor sa cumpere la pret chilipir Daciile Nova folosite de ei in ultimii ani.

Autoturismele Dacia Nova, folosite pina de curind de deputatii romani, le-a stirnit acestora pofta de chilipiruri. Surse parlamentare, confirmate si de secretarul general al Camerei Deputatilor, sustin ca mai multi deputati s-au inscris pe o lista si au facut presiuni pentru a cumpara Daciile schimbate recent cu Logan-uri, la pretul de 1.200 de euro.

„Un deputat ceruse 10 masini"

Conform contractului incheiat in toamna cu cei de la Dacia-Renault, masinile vechi urmeaza sa fie preluate de firma din Pitesti, urmind ca din pretul de achizitie a Loganurilor sa fie scazut circa 20%. Tentativa deputatilor de a prelua ei Daciile vechi cu 1.200 de euro a esuat, se pare, desi exista suspiciunea ca operatiunea s-ar putea desfasura pe cai ocolite.

„Stiu de liste, dar nu-mi dau seama de unde si cum vor sa le cumpere. Poate se vor intelege cu dealerii de la Dacia, nu stiu. Am auzit de un deputat care s-a inscris pentru a cumpara 10 masini. Stiu ca au fost voci care au cerut ca problema sa fie aprobata in Biroul Permanent, dar nu s-a ajuns pina aici", ne-a declarat, ieri, secretarul general al Camerei Deputatilor, Mihai Ungheanu.

Trei dintre membrii Biroului Permanent, Titu Gheorghiof (PNL), Victor Ponta (PSD) si Lucian Bolcas (PRM), ne-au declarat insa ca „nu s-a discutat nimic in Biroul Permanent privind cumpararea masinilor" si nici nu stiau ceva despre existenta listelor.