Societatile de asigurare – obligate sa-si verifice clientii pentru a preveni spalarea de bani

de     Gandul
Miercuri, 28 decembrie 2005, 0:00Societatile de asigurare si reasigurare vor avea obligatia de a impiedica tranzactiile si operatiunile prin care s-ar putea spala bani sau finanta acte de terorism, potrivit noilor norme privind prevenirea si combaterea unor asemenea fapte prin intermediul pietei asigurarilor.

Normele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor – publicate in Monitorul Oficial la sfarsitul saptamanii trecute – prevad ca asiguratorul este obligat sa identifice, sa verifice, sa inregistreze si sa actualizeze identitatea clientilor, inainte de a initia orice relatie de afaceri cu acestia sau de a efectua

tranzactii in numele lor. Aceste date trebuie actualizate si completate pentru orice tranzactie care implica o suma reprezentand echivalentul in lei a minimum 10.000 de euro, indiferent daca tranzactia este efectuata intr-o singura operatiune ori sunt mai multe operatiuni legate intre ele.

Articol integral in Gandul


28 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version