Vitamina D poate reduce semnificativ riscul imbolnavirii de cancer

de     HotNews.ro
Miercuri, 28 decembrie 2005, 0:00


Consumul unor cantitati mari de vitamina D poate reduce riscul aparitiei cancerului cu pana la 50%, afirma cercetatorii americani citati de BBC News.

63 de studii mai vechi analizate de experti americani arata ca vitamina D poate reduce riscul aparitiei cancerului la san, a cancerului ovarian si a celui la colon dar acestia spun ca este nevoie de cercetari mai amanuntite pentru o concluzie ferma.

Specialistii in medicina au salutat studiul realizat de echipa de cercetatori de la Universitatea din California, dar au avertizat ca vitamina D poate fi daunatoare pentru rinichi si ficat, daca este consumata in exces.

Forma natura a vitaminei D, numita D3, este cea produsa in mod normal de piele dupa expunerea la soare. Vitamina D poate fi asimilata de organism prin consumul de peste in ulei, margarina si carne.

Studiul a analizat relatia dintre nivelul de vitamina D din sange si riscul aparitiei cancerului. Rata de supravietuire a afro-caraibienilor care au cancer la san, colon, prostata sau ovare este mai mica decat in cazul albilor, pentru ca pielea inchisa la culoare nu produce suficienta vitamina D.

Studiile revazute de cercetatori, publicate in intreaga lume in perioada 1966-2004, au analizat numeroase cazuri de cancer.

Potrivit cercetatorilor, consumul a 25 de miligrame de vitamina D zilnic reduce cu 50% riscul aparitiei cancerului la colon si cu 30% riscul aparitiei cancerului ovarian si la san.















40 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică