Curtea Suprema a decis ca Mohammad Munaf sa nu fie extradat in Romania.

Omul de afaceri irakian, judecat in lipsa pentru rapirea jurnalistilor romani in Bagdad, ramane retinut intr-o baza americana din Irak.

Astfel, instanta suprema a admis ordinul ministrului Justitiei prin care s-a decis ca cererea de extradare a lui Mohammad Munaf sa nu fie transmisa SUA, intrucat nu ar fi intrunite conditiile internationala pentru un astfel de transfer.

Curtea de Apel a considerat initial ca Munaf poate ar putea fi extradat, dar ministrul Justitiei a prezentat o lista de motive pentru care cererea de extradare nu poate sa isi urmeze cursul. Mohammad Munaf - care are dubla cetatenie, americana si irakiana - este detinut in campusul militar Camp. Cooper din Bagdad.

Procesul privind rapirea jurnalistilor are termen de judecata 30 ianuarie, la Curtea de Apel Bucuresti, data la care instanta a propus ca Munaf sa fie audiat cu ajutorul unui sistem de tip videoconferinta.

Munaf a fost audiat in 30 si 31 mai, conform conditiilor impuse de autoritatile militare americane cand i s-a adus la cunostinta, conform codului de procedura penala roman, faptul ca a fost pus sub invinuire si ca pe numele lui a fost emis un mandat de arestare in lipsa.