Multe, chiar prea multe, au fost echipele care ne-au dezamagit in anul care se incheie peste cateva zile. Unele echipe au dezamagit de la inceput anului si au tinut-o pe intreg parcursul lui, altfel au dezamagit numai in anumite perioade, dar intensitatea acestora a fost foarte dureroasa. Topul dezamagirilor in Divizia A este in ordine ocupar de Universitatea Craiova, Poli Timisoara si FC Vaslui.

Putine sunt formatiile din fotbalul nostru care au avut evolutii constant bune si numele lor nu depaseste numarul degetelor de la singura mana. Sa ne oprim foarte pe scurt la primele trei mai dezamagiri ale lui 2005.

1. Universitatea Craiova

2. 'Poli' Timisoara

3. FC Vaslui

Sa argumentam topul de mai sus.

Retrogradata dupa 40 de ani!

Pana in acest un doar trei echipe nu facusera cunostinta cu esalonul secund timp de mai bine de 40 de ani. Steaua si Dinamo, care continua sa fie varfurile campionatului si Universitatea Craiova. Dar daca primele doua continua sa se bata pentru suprematie, marea surpriza a anului a constituit-o 'Campionana unei mari iubiri'.

Atat de mare a fost aceasta iubire incat a sufocat-o pe echipa din Banie si sub conducerea nepretuita a lui Dinel Staicu a retrogradat spre marea rusine a acestuia si a intregii Craiova. Acum Universitatea inceraca sa revina, e pe primul loc in 'B', dar dupa cum se 'invart' lucrurile se pare ca favorita FRF si LPF este Rm. Valcea.

Numai daca Universitatea se va intari si va lua un avans substantial la inceput de retur se poate vorbi de o revenire pe prima scena. Eu unul ma indoiesc.

Nimic limpede pe Bega

La 'Poli' s-a investit enorm si rezultatele se lasa inca asteptate. Sigur ca nu se pot face minuni peste noapte, o echipa realizandu-se in timp. Numai ca timpul nu asteapta pe Bega. Alb-violetilor si lui Hagi li se cer rezultate.

Ca 'Poli' a fost invinsa de Dinamo in ultima etapa mai treaca-mearga, dar ca a fost eliminata din Cupa, pe teren neutru, de o divizionara B, fie ea si Petrolul, asa ceva nu poate fi acceptat. Asa ceva doare foarte tare!

Mult zgomot pentru nici o victorie!

Asa ceva se poate spune despre FC Vaslui si despre Adrian Porumboiu si Mircea Rednic. Venita din Divizia B cu surle si trambite, echipa din Vaslui a reusit sa bata un record de necrezut: n-a castigat nici un meci in turul campionatului!?

Fostul nostru mare arbitru a mers pe varianta legitimarii unor jucatori cunoscuti dar care s-au dovedit a fi niste vedete rasuflate. In fruntea listei, trei asa-zisi golgeteri: Claudiu Raducanu, Catalin Cursaru si Sabin Ilie. Toti la un loc n-au marcat nici jumatate din golurile lui Ionut Mazilu, cel mai eficient atacant al turului. Sabin Ilie a fost dat afara si porbabil ca-l vor urma si ceilalti doi.

Alte dezamagiri

Sigur ca mai pot fi puse in discutie si alte dezamagiri ale toamnei 2005. A dezamagit Dinamo ca nu s-a calificat in primavara europeana, a dezamagit si Steaua ca n-a putut trece de Rosenborg pentru a ajunge in Liga Campionilor si au dezamagit amandoua la un loc pentru ca au fost aruncate peste bordulul Cupei de advesari foarte slab cotati.

Au dezamagit Bacaul si Otelul pentru ca nu mai joaca nimic! Si a dezamagit echipa nationala pentru ca a ratat pentru a treia oara consecutiv calificarea la un turneu final al CM sau CE. Dar despre tricolori si evolutia lor vom mai reveni.