Conservatorii si-au atentionat din nou partenerii de guvernare ca nu vor vota statutul minoritatilor nationale daca legea privind reprezentarea automata a romanilor in consiliile locale din zonele in care acestia sunt in minoritate nu va trece de Legislativ.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a declarat, ieri, ca formatiunea sa nu renunta la aceasta conditie impusa Coalitiei si ca legea ceruta de UDMR risca sa fie respinsa la Camera Deputatilor in absenta unui vot al conservatorilor.

In plus, Ciuca a precizat ca partidul va urmari "cu incapatanare" si in 2006 adoptarea proiectelor privind controlul averilor care nu pot fi justificate, introducerea votului uninominal sau reducerea TVA la alimentele de baza. El a amintit ca, din cauza neindeplinirii acestor proiecte, PC va analiza, in luna februarie, oportunitatea iesirii de la guvernare.

Pe de alta parte, deputatul conservator a anuntat inscrierea in partid a Mariei Grapini, om de afaceri, presedinte al Federatiei Patronale a Industriei Usoare.

Articol integral in Adevarul