Compania israeliana Property&Building, parte a grupului IDB a anuntat ca a alocat 10,8 milioane de euro pentru achizitionarea a jumatate dintr-un lot de 27.000 de metri patrati in Bucuresti, unde vor fi construite de locuinte de lux, scrie publicatia Haaretz.

Pe teren urmeaza sa fie construite 800-1.000 de locuinte de lux, proiectul urmand sa inceapa in primele luni ale anului 2006.

Pentru achizitionarea acestuia, Property&Building a imprumutat cinci milioane de euro de la Banca Romaneasca. Restul sumei investite provine din fonduri proprii.

Cealalta jumatate din suprafata terenului a fost cumparata de o alta companie israeliana B.S.T. Developers and Builders.

Compania Property&Building estimeaza ca in urma activitatii din Romania va obtine venituri intre 80 de milioane de euro si 100 de milioane de euro.

IDB Group este una dintre cele mai importante companii din Israel cu activitati in domeniul asigurarilor, pietei de capital, comunicatii, tehnologie, industrie, dezvoltare imobiliara, retail si turism.