Revelionul nu va aduce zapada. Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a avertizat, joi, prefecturile din 14 judete ale tarii asupra pericolului de inundatie in urma precipitatilor prognozate in zilele urmatoare. Cantitatile de apa vor fi mai insemnate in jumatatea sudica, in jur de 20-25 de litri pe metru patrat.

Prefecturile din Arges, Bucuresti, Buzau, Caras-Severin, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Teleorman si Valcea au fost avertizate asupra pericolului ca anumite rauri sa iasa din matca si sa depaseasca cotele de atentie si chiar de inundatie pana in 31 decembrie 2005.

Astfel, sunt posibile scurgeri importante pe versanti, formarea de torenti sau cresteri de debite si niveluri pe anumite rauri. Bazinele hidrografice afectate vor fi, spun specialistii, cele ale raurilor Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt, Vedea, Arges, Dambovita, Teleajen, Prahova, Ialomita si Buzau.

Fenomenele hidrologice prognozate vor fi "mai intense" de vineri de la pranz si pana sambata dimineata, pe Jiu, pe Oltul mijlociu si inferior, pe Vedea, Arges si Ialomita.