Temperaturile scazute care au cuprins, joi, Europa au facut doua victime in Franta, au anulat zeci de zboruri la Praga si au dat peste cap traficul in tarile nordice, transmit agentiile internationale de presa.

Ingrijorate de valul de frig autoritatile franceze au luat masuri pentru suplimentarea adoposturilor destinate persoanelor care nu au locuinte.

In Marea Britanie traficul s-a desfasurat cu dificultate in mai multe regiuni unde temperaturile minime au atins -10 grade. Sute de persoane au ramas blocate pe sosele din cauza conditiilor nefavorabile.

Ninsoarea a dat peste cap si planurile de vacanta ale cehilor. 50 de zboruri de pe aeroportul din Praga au fost anulate. Nici Austria, Germania si Polonia nu a scapat de vremea rea.

In Suedia, aproape 4 mii de persoane au ramas fara energie electrica in urma viscolului puternic. Numeroase trenuri au fost anulate din cauza nametilor.

Danemarca si Finlanda au fost luate prin surprindere de ninsori abundente care au paralizat traficul si au deteminat soferii sa isi abandoneze masinile in drum.

Specialistii nu prevad o imbunatatire a conditiilor meteorologice pana la sfarsitul anului.