Jucatorii formatiei Rapid au primit ieri primele pentru calificarea in primavara europeana. Vicepremierul George Copos, patronul giulestenilor, a scos din cont suma de 160.000 de euro si a achitat banii restanti fotbalistilor care au fost prezenti in Bucuresti. Fiecare titular a incasat 10.000 de euro, iar rezervele au luat bani in functie de minutele jucate.

Pentru o performanta similara, stelistii au primit o suma dubla, inca dinainte de sarbatori. George Copos a recunoscut ca „n-am fost un mos foarte bogat", dar a amenintat ca „voi ramane la fel de exigent cu echipa".

Soacra lui Buga, suparata

Initial, Copos le promisese fotbalistilor ca va plati restantele inainte de Craciun, dar si-a incalcat cuvantul. Fost lider al tineretului comunist, Copos avertizase ca daca tot nu a ajuns „Mos Craciun", la Rapid, va sosi „Mos Gerila", in preajma Anului Nou.

Amanarea platilor i-a scos din sarite pe giulesteni si pe rudele acestora. „Saracii copii au plecat in vacanta fara banii promisi", s-a plans doamna Mariana Naghi, soacra fotbalistului Mugurel Buga. Ex-brasoveanul isi petrece concediul alaturi de coechipierul sau Marius Constantin, in Austria.

„PelŽ" Buga l-a insarcinat pe mijlocasul Emil Dica sa-i ridice prima de calificare, despre care nu stia exact ce cuantum va avea: „Domnul Copos are criteriile sale de premiere, destul de bizare".

Din cauza faptului ca nu si-a primit banii la timp, Mugurel Buga a intampinat greutati inainte de a parasi tara. El a vrut sa mearga in vacanta cu masina Peugeot 407, pe care a achizitionat-o recent, in regim leasing. Deoarece n-a avut bani sa-si achite ratele la timp, Buga a fost nevoit sa solicite o procura de la respectiva firma de leasing.

Fara documentul respectiv, el n-ar fi avut voie sa iasa din Romania cu automobilul.

„Nico" se simte dator

Mijlocasul Marius Maldarasanu s-a revoltat si el: „Mai bine ne dadea banii atunci cand a promis. Eu sunt acum la munte si o sa-i iau cand ma intorc".

Daniel Niculae este deja obisnuit cu stilul lui Copos. „Ce sacosa cu bani, cum s-a tot spus? N-am luat nici jumatate de sacosa. Eu, unul, sunt multumit, fiindca am primit pe cat am jucat. Nu stiu insa daca si ceilalti sunt la fel de incantati". „Nico" era bucuros ca 2005 se incheie. „Am avut un an groaznic.

Indiferent de cati bani iau, eu sunt dator Rapidului pentru ca toata lumea a avut rabdare cu mine. Pot spune ca acum eu sunt cel care trebuie sa-i ofere satisfactii domnului Copos. Ma voi revansa in retur", a promis atacantul. Cu buzunarele ceva mai pline, rapidistul a ales sa petreaca Revelionul la Poiana Brasov. „Nu au toti baietii bani pentru a merge in strainatate", a subliniat el.

De altfel, multi dintre fotbalisti vor sarbatori trecerea in 2006 la unul din hotelurile pe care vicepremierul le detine in Poiana.

Cititi articolul integral in Evenimentul zilei