Doctor in economie subterana, Dinel Staicu incearca sa scoata profit maxim din Universitatea Craiova, echipa falimentata si vinduta lui Mititelu. El a cumparat de la Ilinca drepturile patrimoniale ale mai multor jucatori olteni si asteapta prima criza.

Retras in culise dupa ce Universitatea Craiova a retrogradat in premiera in Divizia B, pentru a evita oprobiul public, Dinel Staicu vrea sa iasa de la naftalina pentru a ocupa un loc in loja stadionului „Ion Oblemenco", in cazul promovarii in primul esalon.

Conform unor surse apropiate fostului patron, strategia lui Staicu prevede o colaborare cu un alt fost proprietar al echipei de fotbal, George Ilinca, fiind vizate si o parte din terenurile detinute in proprietate de Mititelu.

Acesta, implicat alaturi de Ilie Balaci si la divizionara „B" FC Caracal, i-a vindut lui Dinel, pentru 500.000 de dolari, creantele pentru jucatorii cedati asta-vara lui Adrian Mititelu la Stiinta.

Staicu s-a aliat cu Ilinca

Staicu estimeaza ca, in curind, Adrian Mititelu va intra in criza financiara, dupa ce Primaria Craiova i-a blocat mai multe afaceri cu pamint, iar o parte din terenul pe care actualul patron al oltenilor sustine ca ii apartine este revendicat de noii mostenitori.

George Ilinca a confirmat ieri ca are o intelegere cu Dinel Staicu in ceea ce priveste creantele asupra jucatorilor transferati in vara de la FC Caracal la Universitatea Craiova, dar a negat pasul urmator. „Acele creante nu pot avea nici o implicatie asupra echipei de fotbal Universitatea, deoarece domnul Adrian Mititelu a garantat cu altceva, respectiv cu active.

N-am vindut aceste creante domnului Dinel Staicu, ci Staicu si cu mine am stabilit o intelegere in privinta creantelor", a declarat cel supranumit „printul margarinei".

Garantii cu terenuri

De partea cealalta, Adrian Mititelu a demontat toate aceste zvonuri: „Am cumparat jucatori de la FC Caracal, in valoare de 800.000 de dolari, bani care trebuie platiti in trei transe. Prima transa, de 300.000 de dolari, am achitat-o, iar urmatoarele doua transe trebuie sa le achit in iulie 2006 si ianuarie 2007.

Ca garantie a platilor, am oferit un teren al meu, in suprafata totala de 3.000 metri patrati si, daca nu dau banii, ei scot la vinzare acel teren. Ce face George Ilinca cu acea garantie nu-i problema mea. Oricum, jucatorii ramin la Universitatea", a declarat Mititelu.

Cititi articolul integral in Cotidianul