Pe langa tragedii, conflicte si dezastre naturale, anul 2005 a fost presarat si cu evenimente mai putin obisnuite, incredibile sau absolut comice.

Pelerinaj dupa nume. Autoritatile care administrau un cimitir din Tel Aviv au fost surprinse sa vada tot mai multi turisti batatorind aleea care ducea catre mormantul unui soldat britanic ce a murit in lupta acum 66 de ani, la varsta de 19 ani. Numele tanarului, gravat pe piatra funerara, era... Harry Potter!

Convorbiri cu alta lume. Un inventator german a avut ideea plasarii de telefoane mobile speciale in sicriele celor dragi pentru ca rudele sa le poata vorbi atunci cand doresc, fara sa trebuiasca sa se deplaseze de acasa.

Logica chilotilor. Parlamentarii din statul american Virginia au respins o lege care le interzicea tinerilor sa mai poarte pantaloni cu talia foarte joasa, care lasa lenjeria intima la vedere. „Chilotii au o logica - se poarta pe dedesubt," a spus un oficial care a sustinut proiectul.

Reconversie profesionala. Un afacerist thailandez care a spus ca a renuntat la propria afacere - un bine cotat cabinet de masaj - pentru a intra in parlament, a gasit o cale de a-si demonstra hotararea, spargand in fata cladirii parlamentului o cada de baie si apoi asezandu-se nemiscat intr-un sicriu.

Cada reprezenta fostul loc de munca, iar sicriul voia sa sugereze ca acum este alt om, a spus el.

Gaura iubirii. Un barbat si o femeie aflati dupa gratii in celule alaturate, intr-o inchisoare din Turcia, au sapat o gaura in zidul despartitor prin care au facut sex si chiar si un copil. Ei au mai primit inca patru luni de detentie pentru distrugerea proprietatii publice.

Piatra cu ghinion. Oficialii orasului Carlisle din nordul Angliei s-au razgandit in privinta unui proiect care presupunea inscriptionarea unei pietre din centrul orasului cu un vechi text reprezentand un blestem pagan. La scurt timp dupa instalarea pietrei, orasul a cunoscut inundatii devastatoare, epidemii si inchiderea unei fabrici locale.

Ramasi tablou. Apropiatii presedintelui croat Stipe Mesici au ramas fara cuvinte dupa ce au constatat ca o pictura pe care seful statului o primise cadou fusese furata dintr-o expozitie locala.

Ziua judecatii. Unui pastor din Danemarca suspendat din functie pentru ca a recunoscut ca nu crede in Dumnezeu i s-a permis sa se intoarca in sanul bisericii, printre credinciosi. „Ii mai dam o sansa", a spus ministrul danez al cultelor.

Pacientul german. Un tanar mut care a fost gasit ratacind pe o plaja din sudul Angliei si despre care s-a spus ca ar fi un virtuos pianist a tinut primele pagini ale ziarelor din intreaga lumea pentru luni intregi. Mai tarziu s-a constatat ca era vorba de un german... in cautarea notorietatii. Barbatul si-a revenit, insa a recunoscut ca nu cantase in viata lui la pian.

Foc de suparare. Dupa o cearta cu sotia pe tema banilor, un israelian instarit a dat buzna la seiful familiei, a luat echivalentul a 680.000 de dolari in bancnote si le-a dat foc in fata casei.

Cititi articolul integral in Evenimentul zilei