Circulatia rutiera si feroviara nu a fost reluata inca pe Valea Oltului, legatura dintre Oltenia si Ardeal fiind intrerupta din cauza ultimelor caderi masive de stanci intre localitatile Raul Vadului si Caineni. Aproximativ 17.000 de tone de stanci, pamant si copaci s-au prabusit pe sosea, din cauza umezelii provocate de topirea zapezii si de ploile din ultimele zile. In unele locuri, mormanele de pietre atingeau si 10 metri inaltime.

La fata locului a fost, miercuri noapte, si ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, pentru a vedea cat de grava era situatia. „Ministrul Dobre era pe punctul de a fi astupat de bolovani. A vrut sa treaca dincolo de barajul de bolovani, in timp ce de pe versanti cadeau inca stanci. A scapat la limita", a povestit prefectul Anuta Handolescu.

Muntele, dinamitat

Pentru a reusi deblocarea drumului, in conditiile in care mai cad inca bolovani, reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri au decis dinamitarea bucatilor de versant care stateau sa cada. „Procesul se va desfasura pe parcursul a 2-3 zile si vor fi folosite aproximativ 40 de kilograme de dinamita", a declarat Gheorghe Dobre. Acesta a precizat ca circulatia va fi deblocata imediat ce zona va fi curatata.

„Vom pune o noua plasa peste versant si vom incepe imediat lucrarile la tunelul peste calea ferata, singura solutie durabila pentru a evita astfel de incidente", a afirmat ministrul.

Cititi articolul integral in Evenimentul zilei