Posesori ai unor averi de invidiat, multi dintre alesii neamului se dovedesc a fi adevarati camatari sau agenti imobiliari de ocazie. Ei isi imprumuta cu bani colegii de serviciu sau rudele, isi paseaza intre ei masinile, casele sau pamanturile. Pentru asta uita chiar de taberele politice diferite in care se situeaza.

Pentru deputatul PD Anca Constantinescu prietenia a contat mai mult ca adversitatea declarata a partidului sau fata de PSD. Asa ca i-a ajutat la ananghie pe deputatul Bogdan Niculescu Duvaz si pe fostul senator PSD Serban Bradisteanu. Primul a fost imprumutat de colega democrata cu 38.600 de euro, iar al doilea cu 17.800 de euro.

Ex-ministrul Sanatatii, pesedistul Ovidiu Branzan, a sarit si el in ajutorul fostei sotii, Dana Razboiu, careia i-a dat dupa divort, tot ca imprumut, 35.000 de euro.

Imprumuturi si terenuri pentru afaceristi dubiosi

Liberalul Bogdan Olteanu, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, dovedeste si el spirit de familist, dandu-i tatalui sau, Danut, 65.000 de euro. Deputatul PSD, Alexandru Mazare, nu si-a uitat fratele Mihai, pe care l-a imprumutat cu nici mai mult, nici mai putin decat 185.000 de euro.

Udemeristul Marton Arpad i-a dat si el surorii sale, Ildiko Ecaterina, 375 milioane de lei cu titlu de imprumut, banii fiind obtinuti din vanzarea casei parintesti. Dan Iosif, fostul consilier al lui Iliescu, are inca din 2002 un imprumut de 300.000 de euro dat controversatului om de afaceri Marian Iancu.

Liberalul Cristian Boureanu a preferat ca partea dintr-un teren detinut in Bucuresti sa ramana tot in familie. Asa ca i-a vandut-o pentru 728 milioane de lei nasei de cununie, fosta sotie a ministrului de Finante, Carmen Vladescu. Tot pamanturi a vandut si deputatul PSD Gabriel Oprea.

Si nu oricui, ci apropiatului sau Nae Nicolae, fostul vicepresedinte PSD Ilfov, anchetat anul trecut de PNA pentru privatizarea BRD Busteni. El i-a dat in 2005 fostului sau subaltern doua terenuri contra sumei de 118.750 de euro.

Masina pentru colegul de banca

Pesedista Daciana Sarbu i-a vandut in iunie 2005, contra sumei de 7000 de euro, colegului sau de partid si de banca in Parlament, Nicolae Banicioiu, un autoturism Hyundai. Mircea Dusa, fostul prefect de Harghita in timpul cabinetului Nastase, i-a vandut un Cielo fiicei sale, Ramona Claudia. Numai ca nu a trecut si suma de bani obtinuta din "afacere".

Deputatul conservator Sergiu Andon si-a instrainat o casa in valoare de peste o jumatate de miliard de lei. El i-a donat-o propriei sale fiice, in septembrie anul trecut, ramanand astfel doar cu un apartament si o casa de vacanta. Pesedistul Ioan Timis i-a donat si el fiului sau, Rares Claudiu, o casa de locuit, pe care a estimat-o la 35 milioane de lei.

Articol integral in Romania Libera

Comenteaza pe forum