Adrian Nastase s-a autosuspendat din functia de presedintele executiv al PSD, temporar, pana cand se vor lamuri aspectele legate de scandalul mostenirii lasate de matusa sotiei sale. El a anuntat aceasta decizie, intr-o conferinta de presa, tinuta dupa intrunirea Biroului Permanent National al PSD de luni.

Adrian Nastase a declarat ca a luat aceasta decizie in urma unei autoevaluari, ca un gest de responsabilitate, pentru a nu afecta imaginea partidului, ca este o decizie personala si nu a fost determinata de discutiile cu colegii sai.

„Vreau sa eliberez partidul de o falsa problema" a declarat Nastase adaugand ca nu si-ar ierta reprosurile din partea colegilor de partid, ca nu a reactionat corect in acest scandal si a afectat imaginea PSD.

Totusi, saptamana trecuta, Adrian Nastase spusese raspicat, intr-o conferinta de presa, ca nu va lua nici o decizie de a pleca din viata politica sau din conducerea PSD, din cauza scandalului "Matusa" caci se considera nevinovat si ca nu a comis nici o ilegalitate.

Atributiile sale din partid vor fi preluate de Dan Mircea Popescu.

Adrian Nastase a declarat ca a fost declansata o intreaga campanie politica impotriva sa, in care ar fi fost antreanate forte deosebite, aratand ca subiectul a fost tratat in 300 de articole de ziar. El a anuntat ca a dat in judecata „Evenimentul Zilei" pentru ca ar fi publicat informatii incorecte.

El a declarat ca partidul ar trebui sa iasa din aceasta stare de blocaj la atac pe probleme extrem de grave ale tarii. Acesta trebuia sa se ocupe mai mult de ceea ce se intampla in minerit, in zona energetica etc…

Liderii PSD au discutat in sedinta Biroului Permanent National despre cum afecteaza imaginea partidului scandalul mostenirii controversate de un milion de euro pe care Adrian Nastase spune ca a primit-o de la o matusa a sotiei sale.

Cazul a atras atentia si procurorilor anticoruptie care au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute, ca au extins cercetarile in dosarul Zambaccian. Ei au in vizor acum si mult discutata mostenire primita de Adrian Nastase de la matusa Tamara Cernasov.

Adrian Nastase a precizat ca nu se va prezenta la DNA intrucit nu a primit nici o citatie dar a spus ca luni avocatul sau a discutat cu procurorii.