Octavian Belu si Mariana Bitang au acceptat propunerea presedintelui Traian Basescu, de a fi consilieri de stat la Cotroceni, pe probleme de sport.

Invitati la Jurnalul TVR, cei doi au spus ca vor face un lobby convingator pentru sprijinirea sportului romanesc si nu vor duce o altfel de politica decat "politica sportului si a inaltei performante". Ei au anuntat ca au refuzat contractul cu Federatia Chineza de Gimnastica.

Cei doi au antrenat gimnastele romance aproximativ 25 de ani. Ei au renuntat sa pregateasca lotul national de gimnastica in 31 august 2005 cand au cerut rezilierea contractelor pe care le aveau cu Federatia Romana de Gimnastica (FRG), in urma numeroaselor scandaluri din cadrul lotului provocate de faptul ca gimnastele nu se mai conformau regulilor stricte.

Atunci echipa feminina de gimnastica a fost desfiintata iar sportivele au fost trimise sa se pregateasca la cluburi cu antrenorii care le-au descoperit.

Octavian Belu si Mariana Bitang aveau oferta sa antreneze lotul national de gimnastica feminina din China, important concurent al romancelor, la care erau asteptati sa raspunda in zilele urmatoare.