Stirea mortii japonezului ucis de un caine vagabond a fost preluata de publicatii de pe toate continentele, scrie Gandul. Omul care a pus pe picioare fabrica de rulmenti din Alexandria a sfarsit tragic si stupid, scrie EVZ. Pentru echipajele de hingheri principalii adversari nu sint ciinii, ci cetatenii care isi cer „ciinele blocului" inapoi. Tratamentul pentru bucurestenii muscati de caine in ultimii patru ani a costat peste cinci milioane de euro, scrie Cotidianul. In 2005, municipalitatea a tocat fara rost 20 miliarde de lei pentru eradicarea maidanezilor, scrie Adevarul.

A inviat o fabrica, l-a ucis un caine

de Mihai Mincan (EVZ)

Moartea omului de afaceri japonez ucis de un caine vagabond in plin centrul Capitalei continua sa socheze pe toata lumea! Hajime Hori, fost presedinte al unei mari corporatii nipone sI omul care a pus pe picioare fabrica de rulmenti din Alexandria a sfarsit tragic si stupid, in timp ce iesea din scara blocului.

Japonezul locuia intr-una din cele mai sigure zone ale Bucurestiului, la doi pasI de sediul Guvernului Romaniei!

Japonezul ar fi putut fi salvat

„Cetateanul japonez muscat de caine ar fi supravietuit daca ar fi avut prezenta de spirit sa-si improvizeze un garou", a declarat ieri directorul IML, Dan Dermengiu. Muscatura care fatala a fost cea care i-a sectionat o vena importanta.

„Unul dintre caninii cainelui a perforat vena safena mica, care in locul respectiv are un calibru destul de mare", au mai explicat medicii, care au stabilit si cauza mortii: hemoragie externa.

Articol integral in EVZ

Dictatura maidanezilor se clatina

de Raluca Ion, Steluta Voica, Andrei Luca Popescu (Cotidianul)

Moartea japonezului Hajime Hori a declansat in Bucuresti un razboi de supravietuire a speciilor: oameni contra maidanezi. Pentru cele sase echipaje de hingheri principalii adversari nu sint ciinii, ci cetatenii care isi cer „ciinele blocului" inapoi, ca sa-i dea drumul la loc, pe strada.

Obositi dupa raidul de noapte, cind „ne-au pus sa cautam un ciine in tot orasul", ca sa fie razbunat japonezul, hingherii erau constienti ieri ca oricum alearga in zadar: „Daca prindem 50-40, o sa fie inapoi pe strada, a doua zi! Vin oamenii si zic ca e ciinele lor, ca ei raspund de el", se plinge unul dintre hingheri de legea aiurita.

Muscaturi de cinci milioane de euro

In ultimii patru ani, tratamentul celor peste 53 de mii de bucuresteni muscati de ciini a totalizat mai mult de cinci milioane de euro. Numai in 2005, la Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals", din Bucuresti, s-au prezentat 14.592 de persoane „capsate" de coltii patrupedelor.

Articol integral in Cotidianul

Maidanezul, inamicul public numarul 1

preluare Adevarul

Anul trecut, Primaria Capitalei a cheltuit peste 20 miliarde de lei pe maidanezii din Bucuresti. Se estimeaza ca numarul acestora ajunge la 60.000. Numai sterilizarea unui caine costa aproape 1,5 milioane de lei, adica jumatate din salariul lunar al unui angajat de la Administratia pentru Supravegherea Animalelor (ASA).

Acum, primarul general vrea sa aduca studenti din mai multe tari ale Uniunii Europene care sa se lupte cu cainii strazilor din Bucuresti: "Apelam inclusiv la ambasade europene pentru a aduce la Bucuresti un numar de 1.000 de studenti de la facultatile sanitar-veterinare pentru a participa la sterilizarea acestor caini", a

precizat Adriean Videanu. De asemenea, Primaria Capitalei va propune guvernului adoptarea unei ordonante de urgenta care sa inaspreasca regulile de adoptie a unui maidanez.

Articol integral in Adevarul.

Stirea cu japonezul omorat de un maidanez a facut inconjurul lumii

de Bogdan Munteanu (Gandul)

Moartea unui cetatean japonez, ca urmare a unui atac feroce al unuia dintre „cei 200.000 de caini vagabonzi care colinda strazile Bucurestiului" (Associated Press), a facut inconjurul lumii, publicatii de pe toate continentele preluand stirea.

Chiar fara nici o urma de comentariu rau voitor, stirile seci ale agentiilor Reuters, Associated Press, France Presse sau Bloomberg sunt de natura sa ingrozeasca cititorii, care afla ca, la doi pasi de Guvernul Romaniei, poti sangera mortal de la o muscatura de caine.

Povestea tragica a japonezului este urmata de relatarea infrangerilor succesive pe care le-au suferit autoritatile bucurestene in lupta cu cainii, „care pot fi intalniti in toate cartierele si care tulbura noaptea cu latraturi violente" (Bloomberg).

Alte surse, precum WorldTravels.com, arata ca, dimpotriva, „cainii vagabonzi pot avea rabie si tifos si trebuie evitati".

Pentru redactorii de la VirtualTourist.com nici nu se pune problema sa te apropii de aceste animale: „Aveti grija la caini! Orasul (Bucuresti – n.r.) are mii de haite libere, care pot fi periculoase noaptea; zeci de oameni sunt muscati sau raniti".

Articol integral in Gandul