Asigurarea Ceccar-Romas a hotarat la data de 25 ianuarie 2006, majorarea capitalului social al companiei cu 600.000 de euro si cooptarea in structura actionariatului a OTP Bank Romania, informeaza un comunicat de presa al companiei Asigurarea Ceccar-Romas.

In prezent, actionarul majoritar al asiguratorului roman este compania OTP Garancia Biztosito, membra a grupului bancar OTP (Ungaria), care in luna decembrie a anului 2005 a achizitionat 95,8% din actiunile societatii.

Potrivit comunicatului de presa al companiei de asigurari, tot in luna decembrie a anului 2005 obiectul de activitate al societatii CECCAR ROMAS a fost extins in vederea desfasurarii activitatii de asigurari de viata si a fost majorat capitalul social cu 3,7 milioane Euro de catre OTP Garancia Biztosító Zrt., Comisia de Supraveghere a Asigurarilor din Romania avizand aceste operatiuni.

In Adunarea Generala a Actionarilor din 25 ianuarie au fost anuntate schimbarile de management ale companiei. Astfel, noul presedinte al Ceccar-Romas este Otto Csurgó, consilier al directorului general OTP Garancia Biztosito Zrt.

Ceilalti membri sunt Mihaly Bacsfalvi, director general adjunct al OTP Garancia Zrt. si membru in Consiliul de Administratie al OTP Bank Romania, Sandor Dogei, sef Departament OTP Garancia Biztositó Zrt., Laszlo Diosi, director general adjunct al OTP Bank Romania, si Janos Komorowicz, director general adjunct al OTP Bank Romania.

Conducerea executiva a companiei va fi detinuta de Istvan Lazar, director general al Asigurarea Ceccar-Romas si sef Departament Asigurari Patrimoniale si de Raspundere Civila in OTP Garancia.

Asigurarea Ceccar-Romas SA si-a inceput activitatea in anul 1998, are sediul central in Pitesti si are in prezent o retea proprie teritoriala ce cuprinde 42 agentii.

Potrivit raportului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), in anul 2004, Ceccar-Romas a inregistrat prime subscrise din asigurari directe de 7,14 milioane lei noi, rezultat care a pozitionat compania pe locul 28 in topul societatilor de asigurari, cu o cota de piata totala de 0,21%. Profitul companiei la sfarsitul anului 2004 a fost de 481.001 lei noi.