Intr-un interviu acordat Hotnews.ro, analistul politic Cristian Ghinea a declarat ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa avanseze nume si fapte concrete, dupa ce miercuri a acuzat faptul ca unele grupuri de interese folosesc mass-media in interes propriu si au ajuns chiar pe "masa Guvernului".

"Altfel ajungem ca pe vremea lui Ion Iliescu, care si el acuza coruptii la modul general. Desigur, e bine venita interventia presedintelui Basescu, dar nu putem acuza in grup tot guvernul pentru ca altfel oamenii nu mai inteleg nimic, nu mai stiu cine e corupt si cine nu", spune Ghinea.

Cristian Ghinea considera ca, in ultimele zile, am asistat la o strategie de intoxicare a mass media cu un document care isi propunea sa o discrediteze pe ministrul Justitiei, Monica Macovei, dar ca din nou seful statului trebuie sa faca referiri concrete la jocurile diferitelor trusturi de presa.

"Acum cind pericolul e clar si cam toata lumea stie despre ce e vorba, Presedintele ar trebui sa spuna clar lucrurilor pe nume".

Pe de alta parte, Ghinea este sceptic in ce priveste solicitarea sefului statului de analizare a tuturor actelor normative emise in ultimii zece ani pentru a se vedea astfel daca unele legi nu au fost emise tocmai in interesul unor grupuri de interese.

Cristian Ghinea crede ca procurorii sau societatea civila pot cerceta aceste aspecte, numai ca demersul necesita mult efort si timp si de aceea ar fi de dorit ca seful statului sa vina "cu exemple concrete".