Compania Rompetrol va actiona in instanta Serviciul Roman de Informatii pentru interceptarea, pe parcursul mai multor ani ( perioada nelamurita inca de autoritatile responsabile ), a convorbirilor telefonice purtate de presedintele Dinu Patriciu si managementul Rompetrol, informeaza un comunicat al companiei.

Ascultarea posturilor telefonice s-a facut, in opinia avocatilor companiei, cu incalcarea grava, repetata si iresponsabila a legii procedurale in vigoare, respectiv Codul de procedura penala si a Legii sigurantei nationale.

Actiunea va fi declansata miercuri, 15 februarie, de avocatii Rompetrol care vor solicita daune morale si reputationale de 1 milion USD.

La acestea se vor adauga daune patrimoniale, pe masura ce vor fi cuantificate atat prejudiciile materiale rezultand din culegerea si stocarea informatiilor private referitoare la planurile comerciale de dezvoltare ale Grupului Rompetrol, cat si cele legate de suspiciunile lansate la adresa reprezentantilor companiei privind o eventuala implicare in

activitati teroriste care sa ameninte siguranta statului, cu repercusiuni incomensurabile asupra marcii Rompetrol.

Decizia survine raspunsului confuz si neunitar al autoritatilor responsabile privind ascultarea posturilor telefonice folosite de presedintele companiei Dinu Patriciu sau a celor considerate de S.R.I. ca fiind folosite de domnia sa - in total zeci de posturi telefonice, dintre acestea doar o mica parte fiind folosite efectiv de presedintele Rompetrol