Oferta Aproximativ 600 de milioane de dolari. Surse de pe piata telecom spun ca atat ar fi refuzat actionarii RCS&RDS din partea Deutsche Telekom pentru preluarea companiei. Operatorul roman vrea sa mai creasca.

De asemenea, nu au dorit sa faca nici un comentariu in ceea ce priveste o alta posibilitate de a isi face intrarea pe piata romaneasca. Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS, spune ca actionarii operatorului roman nu se gandesc la vanzare, ci sunt preocupati de cresterea companiei si lansarea de noi servicii.

Grupul german si-a manifestat interesul pentru piata est-europeana, unde detine deja 60% din Magyar Telekom. tinand cont de pretul platit de americanii de la UPC in cazul preluarii Astral Telecom, sumele vehiculate privind valoarea de piata a RCS&RDS nu sunt departe de realitate.

Surse de pe piata telecom afirma ca operatorului RCS&RDS i-a fost facuta o oferta de preluare de 600 de milioane de dolari din partea Deutsche Telekom, insa acesta ar fi refuzat. Vom asista la "achizitia anului 2006" pe piata romaneasca de telecomunicatii?

Dupa ce nume grele, ca Vodafone sau UPC, si-au marcat pozitiile pe piata prin achizitii importante, e randul unei alte companii, operatorul RCS&RDS, sa incinga spiritele cu o posibila tranzactie. "RCS a cerut in jurul a un miliard de dolari, dar germanii au oferit doar 600 de milioane", au declarat surse de pe piata telecom.

Contactat de Capital, Michael Lange, vicepresedinte al Deutsche Telekom, nu a dorit sa faca nici un comentariu pe marginea acestei afirmatii. Este cunoscut insa interesul grupului german de a avea o prezenta cat mai importanta pe piata Europei de Est. Deutsche Telekom detine aproape 60% din actiunile Magyar Telekom.

Elek Straub, directorul executiv al operatorului ungar, a declarat la sfarsitul anului trecut ca "Magyar Telekom intentioneaza sa fie prezenta pe toate segmentele pietei de telecomunicatii din Romania, pana la sfarsitul anului 2006". Deci, Deutsche Telekom ar putea sa intre pe piata si indirect.

Atunci cand vorbeste de "toate segmentele pietei", este evident ca oficialul companiei maghiare se refera la telefonie fixa, internet, ba chiar si telefonie mobila. Michael Lange a raspuns insa cu acelasi "no comment" si in ceea ce priveste alte posibilitati de intrare pe piata romaneasca pe care grupul german de telecomunicatii le-ar putea lua in considerare.

Reprezentantii RCS&RDS infirma ca ar fi in discutii pe marginea vanzarii companiei. "Nu avem in plan sa vindem pachete de actiuni ale companiei, ci dimpotriva, dorim dezvoltarea la un nivel cat mai inalt a acesteia, precum si a serviciilor oferite", a declarat, pentru Capital, Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS.

Articol integral in Capital