Acordul romano-ungar care urmarea dezmostenirea Bisericii Ortodoxe a fost respins de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Deputatii au trantit Ordonanta de urgenta, prin care se ratifica Acordul, pe motiv de neconstitutionalitate.

Campania ziarului nostru a atras atentia asupra ilegalitatii trocului politic pe care premierii Tariceanu si Gyurcsany l-au pus la cale pe seama mostenirii altuia

Intentia guvernelor era de a crea o Fundatie Emanuil Gojdu, care sa se substituie fundatiei private, infiintata legal in 1996 de catre Biserica, dupa vointa testatorului. Ordonantele care nu primesc avizul Comisiei juridice au sanse minime de a fi votate in plen.

Neratificarea unui Acord ar fi o premiera in politica romaneasca, ce, dupa parerea deputatului Aurelian Pavelescu, sustinator al campaniei in Parlament, ar trebui sa atraga demisia ministrului de Externe. PD a votat alaturi de PSD, PC si PRM.

Ministrul Bogdan Olteanu a amenintat ca, daca Ordonanta de nationalizare nu va trece de Camera, interesele Romaniei vor fi afectate. Incredibil pentru un diplomat roman: secretarul de stat in MAE, Lucian Leustean, a comparat Acordul cu un meci de fotbal intre Liechtenstein si

Brazilia, in care Ungaria ar fi Brazilia. Deci Romania nu ar trebui sa emita pretentii

Articol integral in Ziua