Oferta PSD: Adrian Nastase scapa de excludere daca isi da demisia din partid. Contraoferta lui Nastase: amenintari cu dosare. Cel putin acesta sint, potrivit unor voci din partid, ultimele evolutii din PSD. Ieri, tensiunile erau la apogeu.

Weekend fierbinte pentru liderii PSD. Adrian Nastase si-ar fi consumat ziua de simbata cu telefonul la ureche. Mai multi membri ai organizatiei din Bucuresti sustin ca au fost sunati de liderul PSD, care le-a cerut sa dea un comunicat de presa in care sa precizeze ca nu intentioneaza sa discute, marti, posibila sa excludere din partid.

Solicitarea fiind respinsa, fostul premier i-ar fi amenintat pe cei sunati sa va da presei dosarele pe care le-a strins de-a lungul anilor privind activitatile lor. Daniel Tudorache, seful PSD sector 1, unde Nastase si Dan Ioan Popescu sint membri cotizanti, cel care a anuntat ca marti organizatia sa va dezbate problema posibilei excluderi a celor doi lideri, a recunoscut ieri acest episod.

El a spus ca „Adrian Nastase face presiuni, prin telefon, pentru a stopa intrarea pe ordinea de zi de marti a subiectului excluderii". Printre cei sunati simbata de fostul premier se mai numara deputatul Aura Vasile, consilierul Doru Giugulea, Mircea Geoana, Miron Mitrea si o serie de lideri judeteni ai PSD.

Potrivit liderilor partidului, marti, la sedinta PSD sector 1, vor fi prezenti, neinvitati, si Adrian Nastase, si DIP. Ca atare, cei de la sector au decis ca sedinta unde se va discuta posibila excludere a celor doi sa se faca in prezenta presei.

„Sintem in Romania, nu in Sicilia"

Duminica, sedinta de avarie la PSD Bucuresti. Mircea Geoana si Miron Mitrea s-au intilnit cu toata conducerea organizatiei din Capitala. Oficial, pentru un training electoral sustinut de strategul american Ron Weber. Neoficial, pentru a analiza cazul „Nastase-DIP".

Sefului partidului, Mircea Geoana, nu-i place sa discute despre posibila excludere a colegilor sai: „Consideram ca acest subiect al excluderilor nu reprezinta o optiune si o prioritate pentru noi. (…) Miercuri, la sedinta cu liderii judeteni, vom vorbi despre masuri de credibilizare a partidului.

Toti sintem preocupati pentru ca avem o problema de imagine, dar acest tip de discutii nu fac bine nimanui. Asta nu e partidul anilor ’50, ci al anului 2006". Geoana a recunoscut, cu dificultate, ca s-au primit, de catre colegii sai, telefoane de amenintare din partea fostului premier: „Sintem in Romania, nu in Sicilia. E dreptul fiecarei organizatii sa discute.

Nu putem pune pumnul in gura oamenilor cind vor sa discute". Temator, Geoana a lasat sa se inteleaga ca prefera demisia personala a lui Nastase, si nu excluderea. „Subiectul excluderilor nu-mi place. Demisia e o alta discutie".

Cititi articolul complet in Cotidianul