Adrian Nastase si-a prezentat, joi, demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor in plenul acestui for legislativ.

"Am impresia ca mi-am recastigat libertatea", a declarat Nastase dupa sedinta in plen.

In urma scandalului care a culminat cu demisia sa din fruntea Camerei si din cea de presedinte executiv al PSD, Nastase a spus ca se simte victima si a vorbit despre un mecanism impotriva sa, pus in miscare de "papusari" si "pioni".

"Este o consecinta a deciziei colegilor mei din PSD si un gest de onoare fata de institutia Parlamentului. Stiu ca prin aceasta decizie se deschide calea unor noi complicatii politice. Scena politica va fi marcata din nou de convulsii si de conflicte", a declarat Nastase.

Intrebat cine crede ca il va urma, dupa cei doi ani la presedintia Camerei, Adrian Nastase a declarat ca succesorul sau va fi desemnat in urma unor negocieri. El a spus ca vor exista probabil trei propuneri, una din partea Aliantei DA, una de la PSD si una de la conservatori, un rol important in batalia finala, in opinia sa, avandu-l votul conservatorilor.

Fostul lider PSD nu a exclus negocieri in acest week-end pentru desemnarea presedintelui Camerei Deputatilor. PSD vrea sa-si pastreze aceasta functie, presedintele partidului, Mircea Geoana, declarand ca partidul va pregati un "mostenitor" potrivit pentru locul lasat liber de Nastase.

Mircea Geoana a precizat ca este dispus sa negocieze si cu partidele din coalitia de guvernare pentru a-si mentine pozitia de conducere.

Adrian Nastase isi anuntase, miercuri, demisia din fruntea Camerei Deputatilor, in fata Biroului Permanent al acestui for.

Decizia sa a venit in urma votului de blam pe care i l-au dat presedintii filialelor judetene ale PSD. Voturile exprimate impotriva lui Nastase au fost 37 si doar 16 i-au fost favorabile.

Adrian Nastase ramane deputat PSD.