In ultimii ani, sub mandatul lui Ioan Andone, alb-rosiii erau recunoscuti ca fiind echipa cu cel mai bun atac din campionatul intern. Plecarea Falcosului a adus schimbarea radicala a acestei stari de fapt. Ofensiva ciinilor nu se mai regaseste, iar bilantul din primavara este unul mai mult decit dezamagitor.

Schimbarile repetate de antrenori nu au ramas fara repercusiuni asupra jocului echipei. Rezultatele din startul returului au fost foarte slabe, iar Dinamo a pierdut primul loc in clasament. In plus, cum spunea si Florin Marin, dupa infringerea categorica din Giulesti sansele la titlu s-au diminuat considerabil.

Mai mult, ciinii se confrunta cu o problema care parea de neimaginat in ultimii ani, si anume ineficacitatea atacului. Devenise deja o axioma sa spui despre alb-rosii ca au cea mai buna ofensiva din campionat. Acum, dupa tumultul din ultima vreme, nu mai e cazul.

Cei din Stefan cel Mare au un procentaj de-a dreptul dezolant in acest start de retur: doar sase goluri inscrise in sapte partide. In tur, sase goluri se marcau la un singur meci, exemplul fiind partida cu FCM Bacau, scor 6-0. De asemenea, ciinii marcau o gra- mada de goluri, mai ales pe teren propriu, asa cum s-a intimplat cu Rapid, 5-2, sau cu CFR Cluj, partida incheiata 5-0.

Si in cupele europene se faceau scoruri-fluviu, edificatoare fiind partida cu Everton, terminata 5-1. Acum, singurul meci in care au marcat mai mult de un gol a fost la Tirgu-Jiu, cind au invins cu 2-0. In rest, seceta a fost crunta, Dinamo nereus ind sa inscrie decit cu greu, mai ales in finalurile de partida sau din faze fixe.

Au pierdut primul loc

Din cauza ineficientei liniei de atac, Dinamo a pierdut si primul loc in clasament, fiind devansata de Steaua. La finalul returului, diferenta de golaveraj era 23 in dreptul alb-rosiilor fata de 17, cit aveau stelistii. Acum, dupa doar sapte etape, diferenta s-a intors in favoarea ros- albastrilor, care au o diferenta de golaveraj de 22, in timp ce ciinii au doar 21.

Nici apararea nu sta bine

Desi Dinamo era recunoscuta ca fiind o echipa cu o aparare mai slaba, in tur, procentajul nu era chiar atit de rau. Ciinii primisera 13 goluri in 15 partide, insa, in acest inceput de retur, au revenit din nou la vechea nesiguranta. Alb-rosiii au fost din nou ezitanti in defensiva, incasind opt goluri in cele sapte meciuri disputate pina acum.

Mai mult, cu Otelul si cu Rapid, cei din Stefan cel Mare au primit cite trei goluri, lucru care in tur nu s-a intimplat niciodata, nici macar in Cupa UEFA.

"Titlu compromis"

Vasile Turcu este pesimist Oficialul a comentat in stilul caracteristic infringerea suferita in fata rivalilor din Giulesti. Actionarul ciinilor este de parere ca ultimul obiectiv pe care il mai are Dinamo, cistigarea titlului, este aproape imposibil de realizat:

"Campionatul acesta este compromis. Chiar daca pe hirtie mai sint sanse, jocul echipei nu ne permite sa mai speram. Nu ne ramine decit sa mai salvam ce mai este de salvat". Vasile Turcu a fost extrem de dur cind s-a adus vorba de scorul inregistrat la finalul derby-ului. „Din pacate am pierdut iar la o diferenta mare.

E o umilinta! Nici nu stiu a cita. Dar daca stau sa ma gindesc este un rezultat normal daca raportam la forma echipei, dar anormal pentru cite investitii s-au facut in acest an", a spus acesta. Concluzia patronului de la Romconstruct a fost clara: „Nu sintem in forma, nu jucam absolut nimic, asta e adevarul".