Actrita Florina Petcu, cea care a jucat in filmul "Omul din interior", vrea sa-si pastreze numele, chiar daca in Cetatea filmului se obisnuieste sa-ti alegi un nume de scena, usor de retinut, cum a facut o alta romanca ajunsa la Hollywood: Monica Barladeanu, Dean pentru americani.

F lorina Petcu a fost remarcata si laudata de criticii americani de film dupa rolul secundar al traducatoarei albaneze Ilina interpretat in pelicula "Omul din interior" (Inside Man) regizata de Spike Lee. Actrita ne-a povestit ce

s-a intamplat pe platoul de filmare, unde a avut sansa de a lucra alaturi de Jodie Foster, Clive Owen si Christopher Plummer. Un articol care va va introduce in atmosfera competitiei dure de la Hollywood, lupta in care s-a aruncat si Florina Petcu, puteti citi in revista X Magazin, care apare marti, 25 aprilie.

RECOMANDATA LUI SPIKE LEE

Florina i-a fost recomandata lui Spike Lee dupa ce a aparut intr-un film de scurtmetraj. "Am trecut de patru auditii pana cand mi s-a oferit rolul. Am avut placerea sa ii cunosc pe toti acesti mari actori inainte de filmari si chiar sa petrec ceva timp cu ei.

As mentiona ca Clive Owen a venit la fiecare ecranizare de film pe care Spike a tinut-o pentru actori, chiar daca putea viziona filmele oricand dorea. Scena mea este cu Denzel Washington si Chiwetel Ejiofor. Am repetat cu Denzel putin inainte. Ne-am jucat pe text. Ii place sa improvizeze si multe momente interesante au iesit chiar pe parcursul filmarii", ne-a spus Florina.

DIN ALBANEZA, TURCOAICA

Rolul albanezei i-a adus o alta oferta, de data aceasta intr-un film de Barry Alexander Brown, un bun amic al regizorului Spike Lee si colaborator la multe dintre peliculele acestuia: "Barry m-a sunat la cateva luni dupa ce am filmat "Inside Man". Cauta o actrita care sa vorbeasca limba turca. Am studiat rolul si am invatat replicile in turceste in doar cateva zile.

Dupa o saptamana mi-a oferit rolul. Filmul se numeste "Last Looks" si descrie aventurile unor actori care merg in Turcia sa filmeze, dar mor pe rand in diverse accidente. Eu joc rolul unei actrite din Turcia care spera sa iasa din anonimat."

Articol integral in Ziarul