O persoana straina, despre care senatorul liberal Norica Nicolai a declarat ca este nepoata sa, s-a aflat miercuri in plen si a votat o lege aflata pe ordinea de zi a Senatului. Camerele de luat vederi au suprins ca tanara ocupa un fotoliu de parlamentar, cu o cartela de vot in mana.

Senatorul Norica Nicolai a declarat jurnalistilor ca persoana prezenta in sala nu a votat. „Este o nepoata a mea si cu asta basta! Intra lumea in sala de plen, din punctul meu de vedere nu este nici o problema. Nu va priveste cine este. Imi asum eu raspunderea", a incercat Norica Nicolai sa minimalizeze incidentul.

Conform listelor, aceasta persoana a votat in locul unui alt liberal, Serban Stratila, care la randul sau nu a fost prezent in sala. Foarte relaxat Stratila se afla la bufet unde isi bea linistit cafeaua.

„Nu comentez, lasati-ma sa-mi beau cafeaua. Eu nu pot sa cred lucrul asta", a spus liberalul.

„Nepoata", Noricai Nicolai - conform unor surse din Parlament, este de profesie jurist. La asaltul jurnalistiilor aceasta a afirmat ca nu a votat, ci doar a vrut sa vada „cum sunt butoanele".

Senatorii au facut front comun sa musamalizeze incidentul. Vicepresedintele Senatului ,Teodor Melescanu a ajutat-o pe „vinovata" sa iasa pe usa din spatele prezidiului. Melescanu a explicat ca ruda lui Nicolai nu a folosit cartela, ci a stat doar la pupitrul senatorului Nicolai.

Vicepresedintele Senatului a recunoscut ca nu stia ca exista o prevedere in Regulamentul Senatului, care sanctioneaza o astfel de situatie.

„Cine stabileste ce e normal?!? Care e problema?!? Eu am facut un lucru bun, pentru ca daca s-a iscat o discutie am luat cartela pentru ca sa nu mai fie aceste discutii", a explicat Melescanu.

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu a declarat ca este inadmisibil sa se intample asa ceva. O sa se discute in Biroul Permanent, iar "regulamentul Senatului precizeaza clar ca o persoana straina nu are voie nici in sala si cu atat mai putin sa voteze" a explicat Vacaroiu

Si senatorul liberal Puiu Hassoti s-a aratat revoltat. Hassoti a declarat ca aceasta situatie se va discuta in cadrul Aliantei „Este ceva extrem de grav ca cineva sa intre in aula si sa voteze. Cred ca se fac vinovati toti cei care au vazut acest lucru si nu au luat atitudine"

Nepoata Noricai Nicolai „si-a exercitat votul" exact la o propunere a controversatului senator Marius Marinescu. Initiativa lui Marinescu viza propuneri pentru modificarea Codului Fiscal, dar a fost respinsa de senatori.

Intr-o declaratie pentru Realitatea TV, Paula Ivanescu - chestor in Senat din partea Partidului Democrat, a precizat ca nu a sesizat prezenta in sala a unei persoane straine, mentionand ca este vorba de "o greseala regretabila din partea unui jurist de talia Noricai Nicolai".

Paula Ivanescu a mai spus ca cel mai rau lucru care i se poate intampla, in acest caz, senatorului PNL Norica Nicolai este un avertisment public scris.