Grupul bancar austriac Erste Bank, viitorul proprietar al Bancii Comerciale Romane (BCR) a inregistrat in primele trei luni ale acestui an un profit net record de aproximativ 240 milioane euro, in crestere cu circa 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat de presa al bancii.

Erste Bank a reiterat vineri obiectivele de dezvoltare stabilite dupa achizitionarea BCR, pentru perioada 2005-2009 estimand o crestere anuala medie de peste 20% a profitului net.

Erste Bank a inregistrat in primele trei luni ale anului curent un profit net record de 239,6 milioane euro, in crestere cu aproape 49,5% fata de perioada similara a anului trecut, cand profitul net a fost de 160,3 milioane euro.

Excluzand efectele procesului de consolidare in ceea ce priveste achizitia Bancii Comerciale Romane, pentru acest an, conducerea Erste Bank estimeaza o crestere a profitului net de peste 20%.

Potrivit rezultatelor financiare ale bancii austriece, in primele trei luni ale anului curent, veniturile operationale au atins 1,16 miliarde euro, in crestere cu 11,3% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, cand acestea au fost de 1,04 miliarde euro.

Banca austriaca avea la sfarsitul primului trimestru al acestui an active totale in valoare de 158,8 miliarde euro, in crestere cu 4% fata de cat detinea la sfarsitul anului trecut, respectiv 152,7 miliarde euro.

Andreas Treichl, presedintele Erste Bank, a declarat ca in urmatoarele luni, conducerea bancii se va concentra pe integrarea Bancii Comerciale Romane, estimand finalizarea achizitiei bancii romanesti pana la sfarsitul trimestrului doi al anului 2006.

La sfarsitul anului trecut, Erste Bank a inregistrat un profit net record de 711,7 milioane euro, in crestere cu 36,6% fata de profitul de 520,8 milioane euro, obtinut in anul anterior.