Deoarece este marca inregistrata la o firma din Babadag, Divizia A se va numi de anul viitor Liga 1 si va avea in componenta 18 echipe.

Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal a avut pe ordinea de zi un punct-surpriza, luind decizia ca denumirile Diviziilor A, B si C sa fie inlocuite cu cele de Liga I, a II-a si a III-a. Masura a fost luata dupa ce s-a aflat ca o societate din Babadag are marca „Divizia A” inregistrata la OSIM.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a spus ca nu se mai poate folosi marca Divizia A fara a plati titularului o contributie, astfel ca s-a ales denumirea de liga.

„Am fi putut sa ne adresam in instanta si ar fi fost un proces foarte lung, dar mai mult de 80 la suta dintre federatii au campionatele numite liga”, a spus Sandu, care, pentru a evita astfel de probleme pe viitor, a decis sa depuna documentatia pentru inregistrarea noii denumiri.

Decizia afecteaza si Liga lui Dragomir, care va trebui sa schimbe toate bannerele cu sponsori si spoturile de prezentare la tv. In aceeasi sedinta a fost ratificata modificarea sistemului competitional in acelasi timp cu onomastica diviziilor.

Nasu’, acuzat de coruptie

Sedinta a inceput cu intirziere, Mircea Sandu avind probleme cu cvorumul. Odata strinsi, unii dintre membri, din electoratul de baza, au avut curajul sa-l acuze pe Mircea Sandu ca tolereaza coruptia la nivelul arbitrilor si al observatorilor.

Presedintele gruparii Rova Rosiori din Seria C4 a prezentat cum procedeaza observatorii si arbitrii: „La pauza vine observatorul si ii spune arbitrului sa traga pentru gazde”. „Aduceti probe”, a spus Sandu. „Ce probe? Sa-i inregistram cu reportofonul?”, a intrebat oficialul din Rosiori.

„Puneti-le politia in circa, dati-i pe mina politiei”, a raspuns Sandu. In discutia aprinsa a intervenit un reprezentant al unui club de juniori din Braila, care a inceput sa strige: „Dar FRF ce face? Observatorii fac ravagii!”. „Observatorul scrie ce vrea. Probati! Dumneavoastra ati dat spagi la observatori, nu FRF.

Vina este a dumneavoastra, nu a arbitrilor si a observatorilor”, s-a adresat salii Mircea Sandu, rosu de nervi. „De la presedinte e vina. Nu rezolvati aceasta problema”, i-a raspuns persoana respectiva, moment in care presedintele FRF a replicat: „Trebuie probe, comisiile judeca pe raportul observatorului, nu pe altceva.

Nu mai incercati acte de coruptie, nu mai dati bani celor care va cer! Noi nu putem deveni organe de urmarire sau ascultare”, a replicat Sandu, prilej pentru Dumitru Dragomir sa se laude ca pe vremea cind observatorii erau la LPF nu existau astfel de probleme.

Primele indirecte vor fi interzise

Dumitru Dragomir a mai afirmat luni, in cadrul Adunarii Generale a FRF, ca va propune inaintea inceperii sezonului viitor de campionat o prevedere in regulament impotriva premierii unor echipe de catre altele. Conform noului statut, viitoarele modificari de regulamente vor putea fi facute direct de Comitetul Executiv. Acest organism va avea doar 12 membri, in loc de 13, ca pina acum.

Trezorierul si secretarul general a FRF nu mai au drept de vot, dar vor putea asista la sedinte.

Articol integral in Cotidianul