OMV Aktiengesellschaft a anuntat vineri ca in urmatorii ani se va concentra tot mai mult asupra surselor regenerabile de energie, in acest sens infiintand o companie de sine statatoare, numita “OMV Future Energy Fund”. Wolfgang Ruttenstorfer, directorul general executiv al OMV a precizat ca, in urmatorii ani, OMV va investi peste 500 milioane euro in acest domeniu.

OMV Future Energy Fund (Fondul OMV de energie a viitorului) va activa ca o companie separata, rolul acesteia fiind acela de a identifica proiecte din domeniul energiei regenerabile in cadrul grupului OMV, de a oferi asistenta pentru implementarea acestora si sprijin financiar cu o suma mai mare de 100 milioane de euro.

Potrivit directorului general executiv al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, aceste activitati vor genera investitii care vor depasi 500 milioane euro.

“Prin OMV Future Energy Fund intentionam sa facilitam transformarea companiei dintr-un grup de petrol si gaze intr-unul al carui portofoliu include si energia regenerabila. Suntem siguri ca asta ne va ajuta la o integrare profitabila a energiei regenerabile - incluzand biogazul, energia geotermala si hidrogenul - in afacerile companiei”, a precizat Wolfgang Ruttenstorfer.

Anul trecut, vanzarile OMV Aktiengesellschaft au depasit 15,6 miliarde euro. Compania are o capitalizare de piata de aproximativ 14 miliarde euro si peste 5000 de angajati. OMV a preluat Petrom in anul 2004.

Prin achizitia pachetului majoritar al actiunilor Petrom, OMV a devenit unul dintre cele mai mari grupuri de petrol si gaze din Europa Centrala, cu rezerve de titei si gaz de peste 1,4 miliarde bep, o productie zilnica de circa 338.000 barili si o capacitate anuala de rafinare de 26,4 milioane tone.

OMV dispune in prezent de peste 2.521 de statii de distributie in 13 tari. Cota de piata a grupului in segmentul de Rafinare si Marketing (comercializare) in regiunea Dunarii este in prezent de aproximativ 18%.