Cel mai mare producator-auto mondial, Toyota a anuntat ca incepand cu 2010 intentioneaza sa-si dubleze numarul de modele hibrid in incercarea de a reduce poluarea si de a contracara cererea tot mai mare de combustibili pe baza de petrol informeaza Bloomberg.

In cadul unei conferinte de presa directorul Toyota a precizat ca incepand cu 2007 compania va introduce pe piata braziliana motoare pe baza de etanol.Toyota a fost prima companie care a lansat pe piata un autovehicul cu motorizare hibrid, Prius, in 1997.

Modelele hibrid beneficiaza de un motor ce functioneaza atat pe baza de electricitate cat si pe baza de combustibili traditionali, bateria electrica incarcandu-se in momentul franarii.

Presedintele grupului Toyota, Katsuaki Watanabe a recunoscut ca preturile masinilor cu motoare hibrid sunt inca mari dar ca in urma cercetarilor in domeniu se asteapta la rezultate spectaculoase in cel mai scurt timp.

Inginerii Toyota lucreaza de asemenea la dezvoltarea unor autovehicule care sa poata fi incarcate la priza sau sa poata functiona pe baza de hidrogen insa perspectivele echiparii unor modele de serie cu astfel de motoare sunt inca indepartate.