In pofida accentuarii concurentei tarilor in curs de dezvoltare, numarul de ore petrecute la lucru a scazut in majoritatea tarilor dezvoltate, potrivit raportului anual privind piata muncii realizat de OCDE, citat de Reuters.

Raportul care analizeaza piata muncii in cele 30 de tari membre OCDE, evidentiaza ca anul trecut, numarul mediu de ore lucrate a scazut in 18 tari, in timp ce un avans a fost constatat doar in noua tari.

Potrivit raportului OECD, citat de Reuters, cel mai mult timp la locul de munca il petrec grecii, pe locul secund in privinta numarului mediu de ore petrecute la locul de munca situandu-se cehii.

Printre tarile in care s-a semnalat o scadere a numarului de ore lucrate se numara Germania si Franta, state in care anul trecut numarul mediu de ore de lucru a scazut la 1435 de ore si respectiv 1535 ore fata de un numar de 1440 de ore si respectiv 1543 ore consemnate in anul 2004. De asemenea, scaderi ale orelor de lucru au mai fost semnalate in Danemarca si Belgia.

Un avans considerabil al timpului petrecut la munca se remarca in Slovacia unde anul trecut, acesta a crescut la 1791 de ore fata de un numar de 1735 de ore in anul 2004.