Joi, directorul celei mai mari agentii de publicitate on-line, Orlando Nicoara, si-a dat demisia. Stirea a fost confirmata vineri dimineata de Orlando pe blogul sau personal ( www.orlando.ro ), fara a preciza motivele demisiei si intentiile.

Odata cu Orlando, a demisionat si Cristian Ditoiu, coordonator si actionar minoritar la Referat.ro, SfatulMedicului.ro, e-Referate si 220.ro.

Toate aceste site-uri, alaturi de alte cateva zeci, apartin in prezent fondului de investitii Broadhurst ( prin NetBridge Limited Cyprus), condus de Andrei Siminel. Acum, la suparare, Orlando dezvaluie pe blogul sau si alte achizitii facute in ultimele 18 luni de catre grupul patronat de Siminel: Imobiliare.ro, Vodanet, Imedia, Weblog.

„Imi prezint demisia din toate functiile detinute la Netbridge, lasand in urma cea mai puternica companie de pe internetul romanesc. A fost cea mai grea decizie luata de mine pana acum. In septembrie s-ar fi implinit 5 ani. A fost frumos. Le multumesc colegilor din echipa Netbridge si partenerilor pt tot si le urez mult succes.

Voi ramane in internet pentru ca asta stiu sa fac cel mai bine.” se arata in anuntul facut de Nicoara.

Contactat de HotNews.ro, fostul director general al NetBridge a refuzat sa precizeze ce are de gand pe viitor insa zvonuri neconfirmate sugereaza ca urmatoarele proiecte vor fi facute fie in curtea Google fie in cea a SplendidMedia Zece.

Potrivit analizelor media (vezi Harta publicitarii on-line ), Boom.ro (divizia advertising a NetBridge.ro) gestioneaza aproximativ 50% din piata publicitatii pe Internetul romanesc. ArbomediaNet este al doilea mare jucator, avand in portofoliu 36% din piata.

Analistii publicitatii on-line anticipeaza schimbari importante in viitorul apropiat, odata cu plecarea lui Orlando ( Radu Ionescu; Victor Kapra; Claudiu Popa;

Zoso; Octavian Costache (Vivi) ).