Linia ferata care leaga Ardealul de Moldova este blocata de cateva ore intre localitatile Silhoasa si Larion din judetul Bistrita-Nasaud, din cauza unor ploi torentiale care au adus tone de aluviuni pe calea ferata si au blocat intrarea intr-un tunel.

La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje care incearca sa deblocheze zona.

Noi inundatii in judetul Suceava. Cantitatile de precipitatii au depasit aseara peste 80 de litri pe metru patrat, iar apele au afectat deja aproximativ 200 de gospodarii, din 20 de localitati.

Cel mai grav lovite sunt localitatile Arbore, Clit, Botnareni, Voighinel, Volovat si Cacica.

DN 2F este blocat, la fel si DN 17A in dreptul comunei Marginea.

Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, Lulcel Lulciuc, a declarat ca 10 persoane sunt date disparute, dar nu sunt confirmate ca victime.

O rupere de nori in Sibiu a inundat mai multe strazi din oras. Sistemul de canalizare nu a mai facut fata, iar apa a ajuns sa aiba in unele locuri si 20 de centimetri pe sosea.

Apa a ajuns si in curtile oamenilor care locuiesc in cartierele periferice. Scara unui bloc a fost complet inundata, apa a intrat in aproximativ 30 de apartamente.

A plouat torential si in restul judetului Sibiu, fiind inundate mai multe gospodarii. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a scoate apa de pe strazile orasului.

60 de gospodarii au fost inundate aseara in doua comune harghitene, in urma unei ruperi de nori care a dus la crearea unor torenti foarte puternici. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Harghita au declarat ca in satele Nadejdea si Livezi, ploaia torentiala si apa care a venit de pe versanti au inundat trei case de locuit, 30 de fantani, 45 de pivniti si 13 grajduri.

Au fost afectate gradinile oamenilor si 15 hectare de teren agricol si fanete. Drumul Judetean 124, care face legatura intre localitatile Racui si Livezi a fost spalat pe o distanta de trei kilometri, fara insa ca traficul sa fie perturbat, iar cinci kilometri de drum comunal si ulite sunt afectate de ape. 16 podete au fost luate de torenti, iar pe doua ulite din sat nu se mai poate circula.

Reprezentantii Comandamentului Local pentru Situatii de Urgenta impreuna cu satenii au intervenit pentru inlaturarea efectelor inundatiilor.