Portarul portughez Ricardo stabileste un nou record al Cupei Mondiale: este primul care apara 3 lovituri de departajare. Ricardo califica nationala lusitana in semifinale, la 40 de ani de la performanta similara a generatiei Eusebio.

"Da, loviturile sunt o loterie. Dar si pentru ele te poti pregati. Eu o fac, am secretele mele pentru a apara, dar nu vi le spun. (...) Da, mi-a fost teama cind am vazut ca au ratat Viana si Petit..."

Ricardo, portar Portugalia

Anglia a jucat o ora cu un om mai putin, dupa gestul imatur al lui Rooney. La "loterie" au ratat Lampard, Gerrard si Carragher.

"Sunt dezolat. Ne-am batut formidabil, cu un om mai putin, si eram sigur ca ne vom califica. Imi pare rau pentru suporteri"

Sven Goran Eriksson, antrenor Anglia

Elimininarea lui Rooney s-a produs intr-o faza confuza. La capatul unui contact prelungit cu Carvalho, atacantul englez l-a lovit pe fundas intentionat, fara ca mingea sa mai fie in joc.

Jocul a fost oprit, iar in acea clipa de grupul de jucatori s-a apropiat portughezul Cristiano Ronaldo. Rooney il impinge usor pe colegul sau de la Manchester. Dupa aceasta scena, virful Angliei vede cartonasul rosu.

Aseara tirziu, jurnalistii care au cerut explicatii FIFA nu au primit un raspuns clar - pentru ce a fost eliminat Rooney, pentru faultul la Carvalho sau pentru disputa cu Cristiano Ronaldo?

"Toata lumea va spune in Anglia ca Rooney a fost eliminat fiindca i-as fi cerut eu arbitrului asa ceva. Nu e adevarat. (...) Il cunosc pe Rooney, doar suntem colegi de club, stiu ce caracter "fierbinte" are. Sper doar ca gestul sau de a ma impinge sa nu fi fost atit de rautacios pe cit parea in momentul in care l-a facut".

Cristiano Ronaldo, Portugalia

"A fost un meci "electric". Anglia a facut o partida incredibila! Portugalia are o noua generatie, de razboinici!"

Luiz Felipe Scolari, antrenor Portugalia

Lovituri de departajare!

Simao inscrie: 0-1. Lampard rateaza!!! 0-1.

Hugo Viana bara!!! 0-1. Hargreaves transforma 1-1.

Petit sut deviat afara de Robinson! 1-1. Gerrard trimite in Ricardo! 1-1.

Postiga inscrie fara emotii 1-2. Carragher rateaza 1-2.

Cristiano Ronaldo califica Portugalia in semifinale: 1-3!!! Final!!!

Interactiv - Voteaza CM 2006!