Antrenorul Jose Pekerman si-a anuntat intentia de a nu mai continua. "Baietii de aur" care ii adusesera gloria la Mondialul de juniori si la Olimpiada ramin pentru a duce mai departe promisiunea marilor succese.

Selectionerul a fost parasit de inspiratie. Comentatorii s-au intrebat care a fost logica schimbarii lui Riquelme, observind ca din acel moment, sud-americanii au pierdut posesia.

Finalul de meci a fost ferm controlat de germani, fotbalisti care nu asteapta invitatii, iar una dintre analize sugereaza ca greseala Argentinei a fost, in ultima perioada a partidei, incercarea de a lupta contra Germaniei cu armele acesteia - angajarea fizica.

Pentru prima oara la acest turneu final, Diego Maradona nu s-a mai aflat in tribuna pentru a-i sustine pe fotbalistii "albiceleste". Conform AFP, Maradona nu a fost lasat sa intre pe stadion la sectorul VIP, motiv pentru care fostul jucator s-a infuriat si a renuntat sa mai asiste la partida.

Lehmann, "miinile divine"

Portarul Germaniei, Jens Lehmann a intuit directia in care argentinienii vor executa loviturile. Un pariu cistigat de selectionerul Klinsmann care l-a preferat lui Kahn pentru postul de titular.

In momentul in care loteria penalty-urilor s-a ispravit, argentinienii au provocat mai multe incidente pe teren. "Nu stiu sa piarda" au declarat jucatorii Germaniei, sustinuti de oficialii FIFA care au deschis o ancheta disciplinara.

"Mesajul nostru este simplu: putem fi campioni mondiali!" a spus Jurgen Klinsmann dupa intilnire. Entuziasmul nu s-a atenuat nici cind a aflat ca va intilni in semifinale Italia. Statistica arata ca "azzurii" nu au pierdut niciuna dintre cele 6 intilniri pe care le-au avut cu Germania la turneele finale!