Satenii din comuna Arbore, cea mai grav afectata de inundatiile din ultimele zile, spun ca nu au fost avertizati de autoritati ca vor veni ploile. Numarul mare de victime putea fi evitat daca oamenii ar fi fost anuntati din timp. Localnicii spun insa ca nu au fost avertizati, lucru recunoscut si de autoritati.

Satenii din comuna Arbore spun ca nu au stiut ca vor fi loviti de torente. Sirenele nu au sunat acum doua nopti, si nici clopotele bisericilor nu au batut. Localnicii cred ca daca ar fi fost avertizati, nu ar mai fi murit atatia oameni.

Edilii locali sustin ca nu au nici o vina. Ei spun ca sirena nu a sunat pentru ca nu a fost curent electric. Prefectul de Suceava sustine ca a trimis avertizari la primarii cu 48 de ore inainte si ca primarul comunei este vinovat. Nu crede insa ca problema este atat de grava.

Oamenii au continuat sa isi curete gospodariile de resturile de lemne si sa scoata malul din case. Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare spun ca au strans aproape toate lesurile de animale si le-au incinerat.