„Afacerea Eximbank” a fost preluata de DNA. Procurorii anticoruptie cerceteaza in prezent modul in care fosta conducere a prejudiciat banca, „gaura” inregistrata (bani publici) fiind de aproximativ 1 milion de euro.

Unul dintre personajele principale ale acestui scandal este Mariana Diaconescu - ex-presedinte al Bancii de Import-Export a Romaniei si, totodata, sotia purtatorului de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu.

Cercetarile in cazul Eximbank au plecat de la un control al Curtii de Conturi care a mai descoperit prejudicii aduse statului roman de aceeasi conducere a bancii si prin contractarea unui imprumut de 5 milioane de euro de la o banca londoneza.

Contractarea creditului de catre Eximbank s-a facut, potrivit inspectorilor Curtii de Conturi, fara nici o analiza din care sa rezulte necesitatea contractarii acestuia. Iar banca a inregistrat o pierdere neta de aproximativ 90.000 de euro. Suma rezulta din diferenta intre dobanda platita la data extragerii imprumutului si veniturile inregistrate din plasarea acestuia.

Articol integral Gandul