Comisia de disciplina a Mondialului l-a suspendat pe germanul Thorsten Frings, dupa ce a analizat o caseta video care probeaza ca jucatorul a lovit cu pumnul un fotbalist argentinian in timpul busculadei create dupa meciul direct din "sferturi".

Frings a primit o sanctiune "speciala" - doua etape de suspendare, din care una "sub supraveghere". Ceea ce inseamna ca in mod cert Frings nu va juca impotriva Italiei. A doua etapa de suspendare devine efectiva in momentul unei eventuale recidive. Fotbalistul va fi supravegheat timp de 6 luni.

Adversara Germaniei in semifinale, Italia nu a comentat posibilitatea suspendarii lui Frings. Selectionerul Marcelo Lippi a dat o explicatie simpla: "Acum doi ani, Totti a fost suspendat dupa ce comisia de disciplina a analizat o caseta video. Nu vrem sa facem niciun comentariu".

"Tacerea" italienilor are si o alta justificare - televiziunea de stat italiana este cea care a furnizat comisiei de disciplina imagini cu gestul violent al lui Frings.

Demersul jurnalistilor azzuri este o reactie la episodul de la EURO 2004, cind Francesco Totti a scuipat un fotbalist danez si a primit o suspendare de 4 meciuri, chiar daca in timpul partidei nu a vazut niciun cartonas rosu.