Numarul persoanelor care si-au pierdut viata din cauza ultimelor inundatii a ajuns, luni, la 10. Echipele de interventie care actioneaza in judetul Suceava continua cercetarile pentru gasirea celor doua persoane data disparute: o femeie si un bebelus.

Potrivit datelor furnizate de MAI, apele au afectat in judetul Suceava 28 de localitati. Aproximativ 40 de persoane sunt in prezent evacuate, peste 2.300 gospodarii sunt afectate, 28 de locuinte distruse, 93 de locuinte avariate si peste 4.100 de fantani colmatate.

De asemenea, au mai fost avariate 13 obiective socio-economice, printre care si sediul Postei din Arbore, precum si 196 de poduri si podete, iar 12 localitati din trei comune nu sunt alimentate cu energie electrica.

Autoritatile au declarat ca in acest moment au ca priorita incheierea actiunii de vaccinare a populatiei din localitatile afectate, refacerea retelelor electrice, decolmatarea si dezinfectarea fantanilor, distribuirea de apa minerala si alimente catre populatia afectata.

Meteorologii au anuntat ca in urmatoarele trei saptamani exista posibilitatea unui excedent de precipitatii in zonele din Banat, Crisana si Nordul Moldovei.