Continental AG mizeaza pe dezvoltarea pietei de anvelope din Europa de Est si Asia Centrala. De aceea, furnizorul international al industriei de automobile isi consolideaza investitia din orasul Timisoara.

La 5 ani dupa deschiderea oficiala a celei mai moderne fabrici de anvelope din Europa, la Timisoara, saptamana trecuta s-a pus piatra de temelie a unui centru de distributie de 50.000 mp, care va deservi pietele din Europa de Est si Asia Centrala.

In parteneriat cu Continental AG specialistul in cargo aerian Dietrich-Honold Logistik din Germaringen, Germania, si grupul Honold Logistik, cu sediul in Neu-Ulm, Germania, se vor investi 5 milioane de euro in construirea centrului de distributie.

Zilnic vor fi manipulate aproximativ 14.000 de anvelope si anual vor fi distribuite aproximativ 30.000 de tone de anvelope in tari ca Bulgaria, Ucraina, Serbia, Bosnia, Croatia, Romania si de asemenea Georgia, Armenia, Azerbaijan, Kazahstan, Turkmenistan, Usbekistan, Tadjikistan, Kirgistan.

Prin tehnologie IT de ultima ora si prin intermediul sistemului cel mai actual - SAP R/3, Centrul de Distributie din Sacalaz, Timisoara va comunica direct cu centrele de distributie Continental si cu centrala IT a grupului Honold din Neu-Ulm, Germania. Noul centru de distributie va crea 50 de locuri noi de munca.

Concernul multinational Continental AG, cu sediul la Hanovra, Germania, este partener si furnizor mondial de sisteme, module si componente (sisteme de frana, componente pentru mecanismele de rulare, electronica pentru vehicule, anvelope si elastomeri tehnici) pentru industria automobilelor.

Continental este lider mondial la categoria anvelopelor de iarna si ocupa locul al doilea intre producatorii europeni de anvelope. In anul 2005 a realizat o cifra de afaceri de 13,8 miliarde de euro si are pe plan mondial aproximativ 80.000 de angajati, care isi desfasoara activitatea in peste 100 de centre de cercetare si testare.