Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu si cel de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, nu au fost sanctionati pe linie de partid pentru ca au votat, in CSAT, impotriva propunerii PNL privind retragerea trupelor romanesti din Irak. La sedinta Biroului permanent al partidului, liberalii au decis sa acorde in continuare sprijin celor doi ministrii.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, la finalul sedintei, ca este mai important ca ministrii sa isi duca la bun sfarsit mandatele.

"In urma diferitelor semnale primite din tara si inclusiv a unor opinii exprimate in cadrul Biroului Permanent, actiunea lor a fost, evident, considerata mai mult decat regretabila.

Totusi, am propus sa se ia in considerare in primul rand obligatiile pe care cei doi ministri le au in continuare, si mai ales in ceea ce-l priveste pe ministrul Vladescu, care are de rezolvat unul din steguletele rosii cele mai importante pe calendarul de integrare", a explicat premierul Tariceanu, citat de agentiile de presa.

"Este mult mai important decat sa facem o rafuiala neesentiala cu doi ministri, care banuiesc ca au tras niste invataminte din ceea de s-a intamplta, sa le dam posibilitatea si sa le cerem sa isi duca mandatul la bun sfarsit.

In al doilea rand, am discutat despre ceea ce avem de facut in continuare pe calendarul de actiuni politice, si aici, pentru ca se apropie perioada de vara, dar, pe de alta parte, avem cateva prioritati importante, nu vreau ca sa se creada ca intram in dispute neesentiale, si ne concentram pe ceea ce ne-am asumat ca responsabilitate ca partid de guvernamant", a mai spus Tariceanu.

Ministrii liberali Ungureanu si Vladescu, membrii CSAT, au votat, in sedinta de vineri, impotriva retragerii, din 2007, a militarilor romani din Irak, proiect initiat si sustinut de PNL.

Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, a cerut celor doi ministri sa isi dea demisia de onoare pentru votul dat in CSAT impotriva propunerii de retragere a trupelor romanesti din Irak.