In emisiunea “Romania la raport” de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, directorul CURS, Sebastian Lazaroiu, a afirmat ca in conformitate cu ultimele sondaje, electoratul PNL si al Aliantei sustine, cu mult peste media nationala, mentinerea trupelor in Irak.

Directorul CURS a explicat ca cei care nu doresc retragerea din Irak sunt oameni instariti, educati, care provin din mediul urban, deci exact electoratul-tinta al PNL.

“Este o prostie din punct de vedere al strategiei! PNL este impotriva propriului electorat. PNL e un partid in declin, asta o arata toate sondajele, ori un partid care e in declin, nu se duce cu mesajul in zone netraditionale. Un partid in declin trebuie sa-si conserve nucleul dur”, a spus Sebastian Lazaroiu.

El a mai subliniat ca in astfel de situatii, cum ar fi retragerea trupelor din Irak, nu se va face referendum, pentru ca procedura este foarte lunga si, intre timp, “se pot schimba foarte mult jocurile”.

Directorul CURS a adaugat ca, prin ridicarea acestei probleme, “pe termen scurt, n-a castigat nimeni, dar a pierdut sigur PNL si a pierdut inca o data Tariceanu.”